Ναταλία Πετρίτη

Tony Bluebird είναι το ρετροφουτουριστικό alter ego του Αντώνη Κωνσταντάρα (πρώην μέλος των Strawberry Pills). Σκοπός αυτού του νέου εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ήχου που ενώνει τους Gorillaz με τους Mikro και τους Stereo Nova με τους Sleaford Mods.

Pixel

Η πρώτη του κυκλοφορία είναι το Α.Ι. ένα τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε ένα βράδυ. Οι στίχοι προέκυψαν από ένα freestyle πάνω στο beat, το οποίο επικεντρωνόταν στο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης. Αποφάσισε να το αφήσει να κυλήσει οργανικά, σε αντίθεση με την «αλγοριθμική» θεματική του, με σκοπό να δώσει όσο ήταν δυνατό, ένα αληθινό αποτέλεσμα.

tony-bluebird_a_i__still_09

Την παραγωγή του τραγουδιού ανέλαβε ο Γιώργος Νίκας (The Noise Figures/Holy Monitor). Το επίσημο βίντεο του κομματιού σκηνοθετήθηκε από τον Νίκο Κόλλια και είναι εμπνευσμένο από το X-Files, αλλά και το περιστατικό «Max Headroom signal hijacking», που συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 1987, όταν άγνωστοι κατάφεραν να μπουν στη μετάδοση του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου του PBS. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανακαλυφθεί οι «δράστες». 

Το Α.Ι. κυκλοφορεί από την Black Caramel Records και αποτελεί μέρος ενός mixtape που πρόκειται να ανέβει σε όλες τις πλατφόρμες στις αρχές του Ιουνίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured