Ναταλία Πετρίτη

Xanthí είναι μία ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και παραγωγός που ξεχωρίζει. Έχει τη δυνατότητα να μεταχειρίζεται τα πιο λεπτά συναισθήματα σαν τα πλήκτρα του synthesizer της, με έμφυτο ταλέντο και πάθος. Τρυφερή και όμως απόλυτα επικίνδυνη, ευάλωτη μα και απόμακρη, αιθεροβάμων αλλά και ρεαλίστρια, η ίδια συνδυάζει ένα σύνολο γοητευτικών αντιθέσεων. Αυτές τις αντιθέσεις τις εκφράζει δημιουργικά με πιο πρόσφατο δείγμα, το καινούργιο της κομμάτι «Nobody Remembers Anything» που ανέβηκε στο YouTube από την Musayeta Entertainment με ένα πολύ ιδιαίτερο videoclip σε σκηνοθεσία Άρη Αθανάτου.

 Η Xanthí, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι γνωστή στους dark pop, downtempo, trip hop κύκλους από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας με το καλλιτεχνικό όνομα “Blondie.G.D”. Η πρώτη μεγάλη αναγνώριση ήρθε το Μάιο του 2011, όταν το Jumping Fish επέλεξε το single της «Slave» τραγούδι του μήνα με την ίδια να ανοίγει  τη συναυλία του Gonjasufi. Ακολούθησε το «This is war» και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως οι «Εν Λευκώ», «Best 92.6», «Pepper 96.6 fm» και άλλοι άρχισαν να παίζουν τραγούδια της. Το 2013 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Dramatic Theories» σε παραγωγή του King Elephant των Baby Guru.

 www.youtube.com/watch?v=4RK5elVzXCs

Σε μια συνολικότερη εποπτεία επί του έργου, η Xanthí είναι έτοιμη να επανασυστηθεί στο κοινό, έχοντας πλέον ηχογραφήσει ήδη την επερχόμενη δουλειά της. Το νέο της single αποτελεί τον προάγγελο του επερχόμενου full album της, με τίτλο «Problems» που θα κυκλοφορήσει από την Musayeta Entertainment στις 26 Ιανουαρίου 2023.

f

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured