View More

Κυκλοφόρησε το LP «Mπάσσο Βεστιάριο» του Φίλος Φίλου

Ηχογραφημένη τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, η νέα κυκλοφορία της Veego Records είναι εδώ

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Το Μπάσσο Βεστιάριο είναι η πρώτη κυκλοφορία του Κωνσταντίνου Τασσόπουλου, ως Φίλος Φίλου. Ηχογραφήθηκε τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας τρικυμίας, σε ένα ταπεινό σπιτικό στούντιο του Βερολίνου. 

Αν βέβαια σας λέγαμε ότι είχε ηχογραφηθεί στην Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του '80 δεν θα είχατε λόγο να μην μας πιστεύετε, αφου συνδυάζει electro wave/post punk με τον πρώιμο σκληρό ηλεκτρονικό χορευτικό ήχο και κάπου στο βάθος την Λένα Πλάτωνος να του κλείνει το μάτι.

Synths, drum machine, αρχειακά ηχητικά ευρήματα και φυσικά πολύ μπάσο συνθέτουν έναν δίσκο - ύμνο μεταξύ άλλων στην ελληνική γραμματική, άκου: Υπερσυντέλικος και Άλφα Στερητικό, τα σιρόπια και την άνοιξη. 

Οι στίχοι, η μουσική, η μίξη και η παραγωγή ανήκουν στον Φίλο Φίλου, ενώ το master επιμελήθηκε ο Ekelon και το εξώφυλλο το Replica Studios. 

Ο τίτλος του album είναι δανεισμένος από ένα στιχάκι της Κατερίνας Γώγου, συγκεκριμένα από το ποίημα της Η ζωή μας είναι σουγιάδες. 

WHO IS WHO

Ο Κωνσταντίνος Τασσόπουλος ζει στο εξωτερικό από το 2001 και τα τελευταία χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην Καταλωνία. Την δεκαετία 2005-2015 ταξίδεψε τον κόσμο και έπαιξε σε μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ της υφηλίου (Fabric/London, Womb/Tokyo, Resolute/NY, Rex/Paris) ως Ekkohaus

Έκτοτε κατέβασε λίγο τους τόνους, ηχογράφησε ως Data Morgana (Memoirs label, 2019) και έγραψε ελληνικό στίχο μέσω των Keller Crackers, ένα σχήμα που πειραματίστηκε με διάφορες φόρμες της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από μια σειρά εμφανίσεων και ηχογραφήσεων (Marmo Music/Kashual Plastik, 2016-2019).

filos_filou_cover

Το Μπάσσο Βεστιάριο είναι διαθέσιμο για ακρόαση και online:

SPOTIFY
BANDCAMP

Το επίσημο video:

ΦΙΛΟΣ ΦΙΛΟΥ

Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πρώτο single της fictional μπάντας της σειράς να έχει ήδη κυκλοφορήσει, μαζί με το trailer

Ένα homage της τραγουδίστριας στις μωβ αποχρώσεις, μέσα από το νέο visual του Midnights

FEATURED TODAY

Ο Βασίλης Σπανός αναρωτιέται αν «αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος, όχι μ' έναν πάταγο, αλλά με έναν λυγμό» και φορώντας μια μάσκα οξυγόνου τριγυρίζει στους άδειους δρόμους του μέλλοντος, αναζητώντας  δέκα αγαπημένες μετά-αποκαλυπτικές ταινίες.

Στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Ιταλοί doomsters μας άφησαν πεινασμένους σαν λύκους. Θέλαμε κι άλλο.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Πακιστανού Saim Sadiq είναι μια απαγορευμένη queer ερωτική ιστορία και μια καταγραφή των πολλαπλών αδιεξόδων της ζωής σε μια πατριαρχική και συντηρητική κοινωνία. Της Ναταλίας Πετρίτη.

Top