Ναταλία Πετρίτη

Το μουσικό project NTENTENIS είναι το προσωπικό όχημα του Βαγγέλη Κυριακάκη (ιδρυτικό μέλος των Τhe Model Spy) και δημιουργήθηκε ως ανάγκη διαφυγής από τις διακοπές «απομόνωσης» στην ορεινή Αρκαδία το καλοκαίρι του 2020 και ταυτόχρονα, ως ένα μέσο να διοχετεύσει την αγάπη του για την χορευτική μουσική πέρα από την εν γένει indie pop.

To «Motto» είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του και περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών και 20 δευτερολέπτων που φλερτάρουν με τη disco, την electro, τη house και τη synth pop.

Το ελληνόφωνο disco pop «Plumidisco», με τα φωνητικά των COLORGRAPHS και VASSIŁINA να οριοθετούν τα συναισθήματα και τις ηχητικές εικόνες, λειτούργησε ως πρόλογος του «Motto», με την κυκλοφορία του video, σε σκηνοθεσία Μαριέλλας Παναγιώτου, να ντύνει τη μουσική με όμορφα πρόσωπα, χρώματα και χορό. Ακολούθησε ως single το εξίσου ελληνόφωνο (αλλά και «αγχωτικό») «Stress» με ένα video που δημιουργήθηκε από τον Kyoto. Ο Kyoto επιμελήθηκε και το επερχόμενο visualizer για το “Polybag” σε στίχους NTENTENIS και METAMAN, με τα φωνητικά της COLORGRAPHS και το μπάσο του Κωνσταντίνου Βαβούση να υπόσχονται συνθήκες ιδανικές για ανελέητο χορό. Η κυκλοφορία κλείνει με το ορχηστρικό και ιδιαίτερα σκοτεινό «Southwave».

Την παραγωγή και την μίξη του «Motto» ανέλαβαν οι Bhukhurah (a.k.a. Χρήστος Μπεκίρης) και Νίκος Τριανταφύλλου, το master είναι του Ηρακλή Βλαχάκη και το artwork της Saki Mar (a.k.a. Θεοδοσία Μάργαρη). Το mini album (ή E.P. αν προτιμάτε) κυκλοφορεί σύντομα σε δίσκο βινυλίου από τη Veego Records και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Gazing Records.

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Μιχάλη Ζούτσου.

MOTTO EP

BANDCAMP

n

n

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured