View More

Οι Electric Litany επιστρέφουν με το νέο τους EP, “Sonder”

Ακούστε εδώ το κομμάτι "Chrysalism" feat. Louisa Jones

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Με έναν νέο δίσκο υποδέχονται το φθινόπωρο οι Electric Litany, ο οποίος και φέρει τον τίτλο Sonder. Εμπνευσμένο από το project The Dictionary of Obscure Sorrows του γραφίστα και σκηνοθέτη John Koenig, το Sonder είναι μια μουσική περιγραφή κάποιων συναισθημάτων, που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα όνομα και βασίζεται στην ιδέα ότι νιώθουμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να εκφράσουμε. Αποτελείται από 5 κομμάτια, τα οποία πραγματεύονται 5 συναισθήματα τόσο συγκεκριμένα που η ίδια η γλώσσα δεν είχε τις λέξεις ακόμα να τα υποδεχτεί. Ένα από αυτά είναι και το sonder (η στιγμιαία συνειδητοποίηση ότι κάθε τυχαίος περαστικός ζει μια ζωή τόσο ζωντανή και πολύπλοκη όσο η δική σου), που είναι και ο τίτλος του δίσκου.

To EP γράφτηκε εν μέσω lockdown στο Λονδίνο. Οι Electric Litany αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική δημιουργική διεργασία βάζοντας μερικούς αυτοπεριορισμούς. Η αρχική τους ιδέα ήταν να γράψουν μουσική με την οποία μπορείς να κοιμηθείς (Music for sleep). Ενώ ένας δεύτερος περιορισμός ήταν να γραφτούν οι ιδέες στο πιάνο και να ηχογραφήσουν για δυο ημέρες χωρίς καμία πρόβα. Έτσι και έγινε, ο Αλέξανδρος Μίαρης έγραψε κάποια προσχέδια στο πιάνο και στη συνέχεια μπήκαν για δύο μέρες στο Fish Factory Studio, χωρίς να έχουν ακούσει τα κομμάτια ούτε καν στην πρωτόλεια μορφή τους. Ξαναθυμήθηκαν πως είναι να ηχογραφούν εντελώς ζωντανά και κράτησαν τα πρώτα 1-2 takes των κομματιών με λάθη και αυτοσχεδιασμούς, χωρίς να διορθώσουν τίποτα. Οι ίδιοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την τελική μορφή του EP "Το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε ωραία λόγω της ειλικρίνειάς του και είναι από τις λίγες φορές που μπορούμε να ακούμε την ίδια μας την μουσική.”

Το εξώφυλλο του Sonder έχει την δική του ιστορία. Βρήκαν τυχαία μια παλιά καρτ-ποστάλ της δεκαετίας του 1970, που απεικόνιζε μια ακτή στη Βραζιλία και τους άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισαν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν. Η έρευνα τους οδήγησε στον φωτογράφο Carlos Roberto Rocha, ο οποίος έψαξε στα αρχεία του και βρήκε την φωτογραφία που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο εξώφυλλο-γράμμα του Sonder. Κάθε αντίτυπο του EP είναι μοναδικό, καθώς το γραμματόσημο και οι σφραγίδες έχουν προστεθεί με το χέρι, αντιγράφοντας την, σπάνια πλέον, τέχνη της προσωπικής αλληλογραφίας μέσω ταχυδρομείου.

Ακούστε το κομμάτι "Chrysalism" feat. Louisa Jones:

Κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου σε ειδική έκδοση βινυλίου και Digital EP από την Inner Ear.

unnamed-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τραγουδίστρια δίνει μάχη ζωής με σπάνια, ανίατη νευρολογική ασθένεια.

Η εκπομπή που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στο βιβλίο του Mark Polizzotti «Bob Dylan – ...

Οι απόψεις του δημοφιλούς καλλιτέχνη πάνω στο ζήτημα του “diversity” στις τέχνες και την ευρύτερη κουλτούρα σίγουρα θα

FEATURED TODAY

1992: Τσιγάρα στα κρυφά, ένα κίτρινο Casio Walkman, Stereo Nova στα ακουστικά, στο μυαλό μόνο εφηβικά φιλιά και επανάσταση.

Ανταπόκριση από τη μεγάλη συναυλιακή επιστροφή του Jack Savoretti στην Αθήνα στο Tae Kwon Do στο πλαίσιο της Europiana Tour.

Ο κορυφαίος εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας (και όχι μόνο) μιλάει αποκλειστικά στο Avopolis για το νέο του μυθιστόρημα με τον τίτλο Πανικός και για το Δεύτερο Κουαρτέτο του L.A.

Top