Ναταλία Πετρίτη

Ακόμη 5 γυναίκες καταγγέλλουν μέσω μηνυτήριας αναφοράς τον μουσικό και πρώην συνεργάτη των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση, έπειτα από την καταδίκη του ίδιου για αποπλάνηση ανηλίκου. Οι πέντε γυναίκες αναφέρουν και οι ίδιες στη μήνυσή τους ότι δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν εκείνες ήταν επίσης ανήλικες.

«Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που περιλαμβάνει πέντε επώνυμες καταγγελίες, οι οποίες εκτείνονται σε μεγάλα χρονικά διάστημα και σε διαφορετικούς τόπους» αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των πέντε γυναικών, Παν. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι «καταδεικνύεται μια μεθοδολογία παρόμοια, που ποικίλει από θύμα σε θύμα, και φανερώνει ότι ο καταγγελλόμενος είχε βρει τον τρόπο να προσεγγίζει τα θύματά του».

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία τέθηκε ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας περιλαμβάνει καταγγελίες γυναικών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, σε βάρος του drummer και περιγράφουν πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν εκείνες ήταν ανήλικες και στην πλειοψηφία τους κάτω των 12 ετών.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε γυναίκες δίνουν ονόματα και άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Ήδη, ο εν λόγω drummer έχει κριθεί, τον Απρίλιο του 2019, ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του drummer για την υπόθεση αποπλάνησης του 8χρονου κοριτσιού αναμένεται να εκδικαστεί εξ αναβολής στις 11 Απριλίου 2022.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured