Ναταλία Πετρίτη

Μια συνέντευξη στον Κώστα Μανιάτη και το News247 έδωσε ο Γιώργος Τόλιος από τις ιστορικές Τρύπες, στην οποία και μίλησε για το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε ως drummer, από την πρώτη τους πρόβα, μέχρι τα live στην Αγγλία και τις πέτρες στον Λυκαβηττό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τόλιος αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της μπάντας στη Θεσσαλονίκη, όπως και στα υπόλοιπα συγκροτήματα που μεσουρανούσαν εκείνη την περίοδο, έχοντας πρώτα αναφερθεί στο πως ο ίδιος ασχολήθηκε με τη μουσική στις αρχές του ’80, μαζί με τον επίσης drummer αδερφό του.

Η συζήτηση κινήθηκε στη συνέχεια στην συγγραφή μνημειωδών κομματιών από τις Τρύπες, όπως το «Ακούω την Αγάπη», ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στη συνεργασία του συγκροτήματος με τον Νίκο Παπάζογλου.

Ο Τόλιος μίλησε ακόμα για τις μικροδιαφωνίες και τις κακές στιγμές του συγκροτήματος, για την προσωπική του πορεία, αλλά και για τα ιστορικά live που ο ίδιος έδωσε με τις Τρύπες, όπως αυτό του Λυκαβηττού, αλλά και εκείνο στο Πεδίον του Άρεως το 1988.

Η συζήτηση συνέχισε με αναφορές στον εκλιπόντα Νίκο Τριανταφυλλίδη, που τους έσωσε από το επεισοδιακό live του Πεδίου, έχοντας παλιότερα συνεργαστεί με τους ίδιους στο βίντεο κλιπ του «Δεν Χωράς Πουθενά».

Ο Τόλιος μίλησε επίσης για την εμπειρία του να είναι πατέρας ενός 15χρονου γιου, για τα «Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια» και τη σημασία του δίσκου, τις συναυλίες στο Λονδίνο και τη Φινλανδία και τη σχέση του συγκροτήματος με τα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, η κουβέντα κινήθηκε στη διάλυση της μπάντας το 2001, αλλά και στα συναισθήματα του Τόλιου για την απόφαση του Αγγελάκα να αποχωρήσει από αυτήν και στη μεταξύ τους σχέση.

Τέλος, ο Γιώργος Τόλιος αναφέρθηκε στη ζωή μετά τις Τρύπες, στα μουσικά εγχειρήματα που συμμετείχε τότε, αλλά και στο τι κάνει σήμερα ως session μουσικός και dj.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Τόλιου στον Κώστα Μανιάτη και τo News247.

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured