Ναταλία Πετρίτη

Έφυγε απόψε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία και σε ηλικία μόλις 69 ετών ο σπουδαίος drummer, ενορχηστρωτής και συνθέτης, Νίκος Αντύπας.

Μετά την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Ιωνάθαν και Sunset, έγινε μέλος των θρυλικών Socrates, για να κυκλοφορήσει μαζί τους τους δίσκους Waiting For Something (1980), Breaking Τhrough (1981) και Plaza (1983).

Ο ίδιος και ο Γιάννης Σπάθας ανέλαβαν την ενορχήστρωση στα Ζεστά Ποτά των αδερφών Κατσιμίχα, που κυκλοφόρησε το 1985, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν αρκετές ακόμη φορές. Το 1991 αναλαμβάνει την ενορχήστρωση του δίσκου Μένω εκτός της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Το 1992 γράφει και ενορχηστρώνει το Δι' ευχών της Χαρούλας Αλεξίου, σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Το 1997 είναι ο συνθέτης του δίσκου Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, σε στίχους και πάλι της Λίνας Νικολακοπούλου.

Το 1988, στο άλμπουμ συνεργασίας των Θάνου Μικρούτσικου και Βασίλη Παπακωνσταντίνου Όλα Από Χέρι Καμένα, σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη, έπαιξε τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, πλήκτρα και επιμελήθηκε την ενορχήστρωση μαζί με τον Μικρούτσικο.

Ως μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, μεταξύ των οποίων η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νάνα Μούσχουρη, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Νίκος Αντύπας ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων Αυτοδιαχειριση / Autodia από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι σήμερα.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω του Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

https://www.instagram.com/p/CZaJQj_AoOx/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured