Ναταλία Πετρίτη

Κατεβάζει για πάντα τα ρολά της η θρυλική Rebound της Πλατείας Αμερικής, έπειτα από περισσότερα από 35 χρόνια λειτουργίας.

Έχοντας ανοίξει το 1968 από τον Ηλία Γεωργουλέα ως Blueberry Hill, υπήρξε το κατάστημα όπου σύχναζαν και έκαναν εμφανίσεις οι Stormies και οι Storm (οι Aphrodite’s Child, πριν φύγουν από την Ελλάδα).

Το 1969 το κατάστημα αλλάζει το όνομά του σε Problem, διαμορφώνοντας το ύφος του σε ροκ κλαμπ. Η τελική του μορφή όπως τη γνωρίζουμε και σήμερα ήρθε το 1986, όταν και το όνομά του άλλαξε σε Rebound, εμπνευσμένο φυσικά από τις γραμμές του ξύλινου λουστραρισμένου πατώματός του.

Η Rebound μάζεψε έκτοτε τον πυρήνα της darkwave, goth, new wave και post punk σκηνής της Αθήνας, με μερικά από τα ιστορικότερα εγχώρια συγκροτήματα των παραπάνω μουσικών ειδών να αποτελούν τους μόνιμους θαμώνες της. Το κατάστημα της οδού Μηθύμνης 43 επισκέφτηκαν μετά από συναυλία τους στην Ελλάδα και οι Bad Seeds, ενώ η Eleanor Friedberger των Fiery Furnaces ονόμασε έναν ολόκληρο δίσκο της Rebound, έχοντας υπάρξει σταθερή θαμώνας της το 2017 όταν και διέμενε στην Αθήνα μετά τη διάλυση του συγκροτήματός της.

Θα μας λείψει πολύ. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured