Ναταλία Πετρίτη

Η δεύτερη κυκλοφορία του Francis “Ofili” Adetokunbo στην Sky Vector Music μετά το “Count On U” είναι γεγονός! O Νιγηριανός και κάτοικος Αθήνας πια, παραδίδει ένα εξαιρετικό τραγούδι που συμπυκνώνει τον πυρήνα του ήχου του, ένα κράμα Afrobeats, Hip Hop, Τrap και Drill. Η υπέροχη φωνή του δεσπόζει, όντας περιτριγυρισμένη από έντονες, γλυκόπικρες μελωδίες, ενώ το χαρακτηριστικό, χορωδιακό sample δίνει μια επική ένταση στο πιο ξεχωριστό κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, αυτό που «ανεβάζει» το κομμάτι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα είναι το κοινωνικό μήνυμα των στίχων του που αποδεικνύουν την κριτική συνείδηση που έχει ως καλλιτέχνης.

Ο Francis ‘Ofili’ Adetokunbo είναι μουσικός με έδρα την Αθήνα και καταγωγή από το Λάγος της Νιγηρίας. Ο 33χρονος δημιουργεί Afro Βeats, Ηip Ηop και Τrap μουσική εδώ και περίπου μια δεκαετία, με τις πρώτες κυκλοφορίες του να συμβαίνουν εδώ και δύο χρόνια, λίγο αφότου μετακόμισε στην Ελλάδα, από την Νιγηρία. Είναι ο 5ος και μεγαλύτερος σε ηλικία αδερφός της διάσημης μπασκετικής οικογένειας των Αντετοκούνμπο. Το καλλιτεχνικό του όνομα Ofili, είναι ταυτόχρονα το όνομα του αγαπημένου του παππού, ο οποίος τον μεγάλωσε και σημαίνει ειρήνη και ευτυχία.

Ως τώρα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά τραγουδιών με highlight το “Shekosi” του 2020, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Def Jam Greece, θυγατρική της Minos/ΕΜΙ. Το καλοκαίρι του 2021 συνεργάστηκε με τους Moose και Νέγρο Του Μοριά, underground αστέρες του εγχώριου Hip Ηop/Trap και μαζί κυκλοφόρησαν το “Like Giannis”, ένα κομμάτι φόρο-τιμής στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το κομμάτι κυκλοφόρησε μέσω της νεοσύστατης Sky Vector Music, με την οποία πλέον θα συνεργάζεται σε μόνιμη βάση.

Ακούστε εδώ τη νέα δουλειά του Francis “Ofili” Adetokunbo:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured