View More

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Πολύτιμος, πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ σκηνής

Άνοιξε με τους M.G.C. την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα το 1967,  συμμετείχε στους δίσκους Φλου και Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος και έπαιξε με τους Socrates, μεταξύ άλλων.

news.team
news.team

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου ο Δημήτρης Πολύτιμος, ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής.

Ήταν ιδρυτής των M.G.C. (αρχικά που σημαίνουν Modern Greek Combo, ονομασία που έδωσε στο γκρουπ ο Ντίνος Ηλιόπουλος), που -κατά πολλούς- αποτέλεσε το πρώτο ροκ συγκρότημα στη χώρα μας.

Ήταν αυτός που διέκρινε το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου, ενώ η φιλία τους διαρκεί 6 δεκαετίες. Σε συνέντευξή του το 2014 στον Στυλιανό Τζιρίτα για το Avopolis, είχε δηλώσει:

"Προτού ανακατευτεί με τη μουσική, ο Δημήτρης Πουλικάκος γρατζουνούσε μια κιθάρα. Όταν λοιπόν έφυγε ο μπασίστας που είχαμε στους MGS του είπα «δεν κάθεσαι να σου μάθει ο κιθαρίστας μας, ο Δεληγιάννης, τα βασικά στο μπάσο, να το αναλάβεις εσύ;». Κι έτσι μπήκε στη μπάντα. Μετά έπρεπε να φύγει κι ο τραγουδιστής μας –για φαντάρος, αν θυμάμαι καλά– και επειδή ήξερε πολύ καλά αγγλικά προωθήθηκε στο μικρόφωνο, στο τραγούδι (γέλια). Ήμασταν ήδη φίλοι 2-3 χρόνια τότε. Είχαμε αρκετά κοινά γούστα, ήμασταν και οι δύο περίεργοι, ανακατευόμασταν με πολλά και διαφορετικά, δεν ήμασταν μονοδιάστατοι... Αυτά τα πράγματα μετράνε."

Ο Δημήτρης Πολύτιμος άνοιξε με τους M.G.C. την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, ενώ συμμετείχε και στην ιστορική ηχογράφηση Ζωντανοί στο Κύτταρο το 1971, με τους Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε ακόμα: Rolling Stones και Ελλάδα: Οι δυο συναυλίες στην Αθήνα – και μια τρίτη που ακυρώθηκε

Συμμετείχε στο δίσκο Φλου του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979 και στο Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος του Πουλικάκου το 1976. Έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο. Τον απολαύσαμε στην τελευταία σκηνή της ταινίας "Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη", στην οποία κλείνει την πόρτα και μετά πέφτουν τα γράμματα.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έκανε επίσης φωνητικά στο θρυλικό άλμπουμ των Aphrodite’s Child, 666. Ήταν εξαιρετικός πιανίστας και κιμπορντίστας, ενεργός μέχρι το τέλος.

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Πολύτιμος: Με τον Πουλικάκο είχαμε αρκετά κοινά γούστα, ήμασταν και οι δύο περίεργοι, ανακατευόμασταν με πολλά και διαφορετικά. Αυτά τα πράγματα μετράνε...

Διαβάστε ακόμα:  Δημήτρης Πουλικάκος: Η ταυτότητα του Νεοέλληνα είναι μπεγλέρι, σουβλάκι και ΜΠΑΟΚ...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διασκευή του κλασικού κομματιού της French pop περιλαμβάνεται στο soundtrack της νέας ταινίας του σκηνοθέτη, The ...

Το συγκρότημα επίσης ανακοίνωσε την παράταση της περιοδείας του με νέες ημερομηνίες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

FEATURED TODAY

Για τον Μάκη Μηλάτο το ροκ δεν έχει πεθάνει και αυτές είναι οι αποδείξεις. 

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) βολτάρει στην Αθήνα που τόσο μας είχε λείψει ακούγοντας Jarvis Cocker για το βαθύ φθινόπωρο. 

 Η επιστροφή του σημαντικότερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ στον Βορρά είναι γεγονός και διατρέχουμε αυτά που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς.

Top