Σε ηλικία 88 ετών έφυγε το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου ο Δημήτρης Πολύτιμος, ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής.

Ήταν ιδρυτής των M.G.C. (αρχικά που σημαίνουν Modern Greek Combo, ονομασία που έδωσε στο γκρουπ ο Ντίνος Ηλιόπουλος), που -κατά πολλούς- αποτέλεσε το πρώτο ροκ συγκρότημα στη χώρα μας.

Ήταν αυτός που διέκρινε το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου, ενώ η φιλία τους διαρκεί 6 δεκαετίες. Σε συνέντευξή του το 2014 στον Στυλιανό Τζιρίτα για το Avopolis, είχε δηλώσει:

"Προτού ανακατευτεί με τη μουσική, ο Δημήτρης Πουλικάκος γρατζουνούσε μια κιθάρα. Όταν λοιπόν έφυγε ο μπασίστας που είχαμε στους MGS του είπα «δεν κάθεσαι να σου μάθει ο κιθαρίστας μας, ο Δεληγιάννης, τα βασικά στο μπάσο, να το αναλάβεις εσύ;». Κι έτσι μπήκε στη μπάντα. Μετά έπρεπε να φύγει κι ο τραγουδιστής μας –για φαντάρος, αν θυμάμαι καλά– και επειδή ήξερε πολύ καλά αγγλικά προωθήθηκε στο μικρόφωνο, στο τραγούδι (γέλια). Ήμασταν ήδη φίλοι 2-3 χρόνια τότε. Είχαμε αρκετά κοινά γούστα, ήμασταν και οι δύο περίεργοι, ανακατευόμασταν με πολλά και διαφορετικά, δεν ήμασταν μονοδιάστατοι... Αυτά τα πράγματα μετράνε."

Ο Δημήτρης Πολύτιμος άνοιξε με τους M.G.C. την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, ενώ συμμετείχε και στην ιστορική ηχογράφηση Ζωντανοί στο Κύτταρο το 1971, με τους Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε ακόμα: Rolling Stones και Ελλάδα: Οι δυο συναυλίες στην Αθήνα – και μια τρίτη που ακυρώθηκε

Συμμετείχε στο δίσκο Φλου του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979 και στο Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος του Πουλικάκου το 1976. Έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο. Τον απολαύσαμε στην τελευταία σκηνή της ταινίας "Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη", στην οποία κλείνει την πόρτα και μετά πέφτουν τα γράμματα.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έκανε επίσης φωνητικά στο θρυλικό άλμπουμ των Aphrodite’s Child, 666. Ήταν εξαιρετικός πιανίστας και κιμπορντίστας, ενεργός μέχρι το τέλος.

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Πολύτιμος: Με τον Πουλικάκο είχαμε αρκετά κοινά γούστα, ήμασταν και οι δύο περίεργοι, ανακατευόμασταν με πολλά και διαφορετικά. Αυτά τα πράγματα μετράνε...

Διαβάστε ακόμα:  Δημήτρης Πουλικάκος: Η ταυτότητα του Νεοέλληνα είναι μπεγλέρι, σουβλάκι και ΜΠΑΟΚ...

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured