View More

Η ώρα των Villa Boas και της Σtella είναι "Tora"

Το νέο κομμάτι τους ακούγεται δυνατά. Ειδικά σήμερα που είναι Bandcamp Friday...

news.team
news.team

Πίσω στο 2018, το πρότζεκτ των Villa Boas συναντήθηκε με τη Σtella.

Από τη συνάντησή τους, προέκυψε ένα post punk jam, που μας πάει νοητά πίσω στα 80s και το punk της Washington D.C.

H live αυτή ηχογράφηση κυκλοφορεί τώρα με τον τίτλο "Tora" από την Just Gazing Records, με την παραγωγή να έχει αναλάβει ο Κος Κ.

Μαζί με το κομμάτι κυκλοφόρησε και ένα βίντεο κλιπ που το συνοδεύει, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαδημητρίου. Το βίντεο «ακολουθεί» την κολεκτίβα Lover Skates και αποτυπώνει την Αθήνα μέσα από τους skaters της.

Για τη δημιουργία του βίντεο, ο ίδιος ο σκηνοθέτης σχολιάζει: «Από τις πρώτες φορές που άκουσα το τραγούδι ήξερα ότι τα old school πλάνα ήταν μονόδρομος. Το κομμάτι με πήγε πίσω στις πρώτες μέρες και τις βασικές αρχές του skateboarding. Με το δεδομένο ότι η αρχική σκέψη ήταν να κάνω μοντάζ μερικά skate κόλπα πάνω στους ήχους των Villa Boas, επέλεξα να μπουν τα πιο δυνατά street stands που είχα στο αρχείο μου. Τρικς που αντιπροσώπευαν την ωμή και στον δρόμο εκδοχή του κομματιού. Δεν αποκλείω να χρησιμοποιήσω και άλλα κομμάτια τους σε μελλοντικά μου videos. Ανυπομονώ για την ανταπόκριση του κοινού». 

Η Σtella είπε για το κομμάτι πως, «Το "Tora" είχε κάτι ωμό και απλό που μου θύμιζε την εφηβεία μου. Πόσο εύκολη αλλά και δύσκολή ήταν η ζωή. Τα πάντα ήταν πιθανά, μάθαινες στην πορεία. Είναι τρόπον τινά μια ωδή στην εποχή του "Cannonball" των Breeders».

O Κος Κ., πάλι, ανακαλεί από τα sessions: «Σίγουρα ήταν το πιο punk rock track από ολόκληρο το session. Και η κόντρα φωνή της Σtella είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ξεκίνησε από το μπάσο του Εrimus dB στο demo και αυτό ήταν το μόνο στοιχείο που κρατήθηκε ατόφιο εξαρχής. Μετά, έπρεπε να το προσαρμόσουμε στο πλαίσιο της ενορχήστρωσης του ήχου των Villa boas, δηλαδή λίγη ψυχεδέλεια, cinematic μέρη,  κάτι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από αυτό που συνέβαινε εκείνες τις μέρες στο κεφάλι μας».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το "Tora" παρακάτω, αλλά και να το στηρίξετε στο Bandcamp -μην ξεχνάτε πως σήμερα είναι Bandcamp Friday, πράγμα που σημαίνει πως η πλατφόρμα μηδενίζει την προμήθειά της και όλα τα έσοδα της ημέρας πάνε απευθείας στους καλλιτέχνες.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διασκευή του κλασικού κομματιού της French pop περιλαμβάνεται στο soundtrack της νέας ταινίας του σκηνοθέτη, The ...

Το συγκρότημα επίσης ανακοίνωσε την παράταση της περιοδείας του με νέες ημερομηνίες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

FEATURED TODAY

Για τον Μάκη Μηλάτο το ροκ δεν έχει πεθάνει και αυτές είναι οι αποδείξεις. 

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) βολτάρει στην Αθήνα που τόσο μας είχε λείψει ακούγοντας Jarvis Cocker για το βαθύ φθινόπωρο. 

 Η επιστροφή του σημαντικότερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ στον Βορρά είναι γεγονός και διατρέχουμε αυτά που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς.

Top