news.team

Πίσω στο 2018, το πρότζεκτ των Villa Boas συναντήθηκε με τη Σtella.

Από τη συνάντησή τους, προέκυψε ένα post punk jam, που μας πάει νοητά πίσω στα 80s και το punk της Washington D.C.

H live αυτή ηχογράφηση κυκλοφορεί τώρα με τον τίτλο "Tora" από την Just Gazing Records, με την παραγωγή να έχει αναλάβει ο Κος Κ.

Μαζί με το κομμάτι κυκλοφόρησε και ένα βίντεο κλιπ που το συνοδεύει, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαδημητρίου. Το βίντεο «ακολουθεί» την κολεκτίβα Lover Skates και αποτυπώνει την Αθήνα μέσα από τους skaters της.

Για τη δημιουργία του βίντεο, ο ίδιος ο σκηνοθέτης σχολιάζει: «Από τις πρώτες φορές που άκουσα το τραγούδι ήξερα ότι τα old school πλάνα ήταν μονόδρομος. Το κομμάτι με πήγε πίσω στις πρώτες μέρες και τις βασικές αρχές του skateboarding. Με το δεδομένο ότι η αρχική σκέψη ήταν να κάνω μοντάζ μερικά skate κόλπα πάνω στους ήχους των Villa Boas, επέλεξα να μπουν τα πιο δυνατά street stands που είχα στο αρχείο μου. Τρικς που αντιπροσώπευαν την ωμή και στον δρόμο εκδοχή του κομματιού. Δεν αποκλείω να χρησιμοποιήσω και άλλα κομμάτια τους σε μελλοντικά μου videos. Ανυπομονώ για την ανταπόκριση του κοινού». 

Η Σtella είπε για το κομμάτι πως, «Το "Tora" είχε κάτι ωμό και απλό που μου θύμιζε την εφηβεία μου. Πόσο εύκολη αλλά και δύσκολή ήταν η ζωή. Τα πάντα ήταν πιθανά, μάθαινες στην πορεία. Είναι τρόπον τινά μια ωδή στην εποχή του "Cannonball" των Breeders».

O Κος Κ., πάλι, ανακαλεί από τα sessions: «Σίγουρα ήταν το πιο punk rock track από ολόκληρο το session. Και η κόντρα φωνή της Σtella είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ξεκίνησε από το μπάσο του Εrimus dB στο demo και αυτό ήταν το μόνο στοιχείο που κρατήθηκε ατόφιο εξαρχής. Μετά, έπρεπε να το προσαρμόσουμε στο πλαίσιο της ενορχήστρωσης του ήχου των Villa boas, δηλαδή λίγη ψυχεδέλεια, cinematic μέρη,  κάτι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από αυτό που συνέβαινε εκείνες τις μέρες στο κεφάλι μας».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το "Tora" παρακάτω, αλλά και να το στηρίξετε στο Bandcamp -μην ξεχνάτε πως σήμερα είναι Bandcamp Friday, πράγμα που σημαίνει πως η πλατφόρμα μηδενίζει την προμήθειά της και όλα τα έσοδα της ημέρας πάνε απευθείας στους καλλιτέχνες.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured