Το ελληνικό θέατρο (και όχι μόνο) δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του. Μια σειρά αποκαλύψεων για ανάρμοστες, παρενοχλητικές και βίαιες συμπεριφορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ, άλλες φήμες πλανιούνται στον αέρα, δείχνοντας πως είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθούν.

Ύστερα από την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, ο Φοίβος Δεληβοριάς τοποθετήθηκε επί του θέματος με μια ανάρτησή του στο Facebook στην οποία διαβάζουμε:

«Διαβάζω κάποιους να γράφουν πως ο Λιγνάδης δεν είναι πια στη θέση του για λόγους πολιτικούς. Παρόμοια διάβαζα και για την περίπτωση Κιμούλη. Υποστηρικτές του Λιγνάδη λένε πως είναι η σύγχρονη Ελένη Παπαδάκη, υποστηρικτές του Κιμούλη πως ο Κουν πέταγε τασάκια στους ηθοποιούς του. Και δυστυχώς, η υποστήριξη κρύβει πάντα από πίσω κάποια πολιτική ατζέντα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αν τα δεις ως αυτά που είναι: σεξουαλική και εργασιακή βία σε πιο αδύναμα από σένα άτομα. Κατάχρηση της εξουσίας σου που σε περιπτώσεις φτάνει στο έγκλημα. Η συζήτηση δεν είναι ούτε περί ταλέντου, ούτε περί ιδεολογίας. Γιατί αυτό επιτρέπει σε κάθε psycho να καταφεύγει πίσω από σχήματα και να συνεχίζει. Τέρμα, λοιπόν. Μην ξαναδώ αηδίες. Ανακούφιση που όλα τα νεότερα παιδιά του θεάτρου -οι κάτω των 40, ως επί το πλείστον- έχουν απόλυτα καθαρή ματιά στο συνολικό ζήτημα. Και μεγάλο μπράβο σε όσους ανήκουν σε κάποιο σαφή πολιτικό χώρο και δεν προσπάθησαν να καλύψουν το "δικό τους παιδί". Δικά μας παιδιά είναι μόνο τα θύματα».

https://www.facebook.com/kyros.akyros.7/posts/10158672622296708

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured