Σωκράτης Μάλαμας: «Όσο παραμένουμε συνεπείς έγκλειστοι, κάποιοι φροντίζουν να "εκσυγχρονίσουν" τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον»

Ο τραγουδοποιός, εκφράζει την ανησυχία του -εν μέσω καραντίνας- για την εξόφθαλμη επενδυτική μανία κάποιων και την αγορά "άχρηστου στοκ των γερμαντικών ανεμογεννητριών"...

news.team
news.team

Καθημερινά είναι τα κομμάτια που γράφει και ανεβάζει στη Facebook σελίδα του ο Σωκράτης Μάλαμας. Σπιτικές ηχογραφήσεις, χωρίς μικρόφωνα και κάμερες, με βιντεοσκόπηση από ένα κινητό τηλέφωνο σχετικά παλιάς τεχνολογίας, όπως έγραψε και ο ίδιος.

"Η πρόθεση μας ήταν η δημιουργία μιας επικοινωνιακής γραμμής ανάμεσα μας με σκοπό να μη νοιώσει κάποιος τόσο απομονωμένος μέσα σ' αυτή την ακούσια φυλακή. Η καραντίνα μας βρήκε μόνο μ' αυτά τα εργαλεία και μ' αυτά τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα χωρίς την πολυτέλεια πολλαπλών επιλογών", είναι η διευκρίνιση του Σωκράτη Μάλαμα και μια εξήγηση σε όσους έγραψαν για τον μη άρτιο ήχο. Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους οι ηχογραφήσεις κράτησαν κοντά το κοινό του και μας έκαναν συντροφιά όλο αυτό το διάστημα.

Σήμερα, όμως, έγραψε και ανέβασε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ένα γράμμα στο οποίο εκφράζει την ανησυχία του "για την επενδυτική μανία" που πλήττει το περιβάλλον.

"Όσο παραμένουμε συνεπείς έγκλειστοι, προστατεύοντας τους άλλους και τους εαυτούς μας, κάποιοι του πολιτικού προσωπικού, ένθερμοι και ενθουσιώδεις οπαδοί (πιστοί) του άναρχου φιλελευθερισμού, φροντίζουν, χωρίς αντιπολιτευτική, ανταγωνιστική δυναμική, να 'εκσυγχρονίσουν' τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον", αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο τραγουδοποιός και συμπληρώνει: "Με λίγα λόγια, και με δικά σας λεφτά, αγοράζουν το άχρηστο στοκ των Γερμανικών ανεμογεννητριών, ισοπεδώνουν τα Άγραφα και σχεδόν όλη την οροσειρά της Πίνδου, για την εγκατάστασή τους, την ώρα που όλες οι σοβαρές μελέτες δείχνουν την αναποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης ενεργειακής πηγής".

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά... η "η εξόφθαλμη επενδυτική μανία κάποιων με ανησυχεί απολύτως", όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλο το σημείωμα εδώ:

Photo: Θάνος Λαϊνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Top