«λπ», η ταινία για την Λένα Πλάτωνος απόψε στην ΕΡΤ2

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για την πρωτοπόρο μουσικό θα προβληθεί στις 00:45.

news.team
news.team

H Λένα Πλάτωνος, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο ιδιαίτερες φιγούρες της ηλεκτρονικής κι όχι μόνο, μουσικής στην Ελλάδα. Το 2018 ο Χρήστος Πέτρου κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τη μουσικό με τίτλο λπ: Μία ταινία για την Λένα Πλάτωνος, που επικεντρώνεται στα σημαντικότερα δημιουργικά χρόνια της. 

Την ταινία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε απόψε στην ΕΡΤ2 στις 00:45.

 

Σύνοψη:

Η δουλειά της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται πλέον ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και τα remix στα τραγούδια της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

 

 

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top