news.team

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η εν κινήσει συναυλία που έδωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το Σάββατο στους δρόμους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πάνω σε ένα κινούμενο φορτηγό, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τα σχόλια αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και στον συνωστισμό που επικράτησε κατά τη στάση του φορτηγού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βγήκε να την χαιρετήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ίδια έσπευσε να απαντήσει στα σχόλια αυτά, με ανάρτησή της στο Instagram. Η τραγουδίστρια έκανε λόγο για ένα «συγκλονιστικό πρωινό τρίωρο» στις γειτονιές της Αθήνας και υπογράμμισε πως η «μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια, τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας…».

Την ίδια στιγμή, ο Σταμάτης Κραουνάκης, δημιουργός -μαζί με την Λίνα Νικολακοπούλου- του τραγουδιού «Τα πιο ωραία λαϊκά», που τραγούδησε η Πρωτοψάλτη στον πρωθυπουργό, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του που το τραγούδι του χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο. "Όταν γράφαμε αυτό το τραγούδι, Τα πιο ωραία λαϊκά, δεν φανταζόμασταν αυτή την πιθανότητα, έξω από το Μαξίμου, με δεξιά κυβέρνηση... Το λιγότερο που μπορώ να πω, αφού χοροπηδά Κούλης και Μπακογιαννέϊκο, είναι να πληρώσουν με το επίδομα και όσους έχουν αφήσει απ' όξω: δημιουργούς, μουσικούς, συγγραφείς, εικαστικούς".

Ολόκληρη η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

Το δικό μου «ευχαριστώ» σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η «ζωή μας» αυτές τις μέρες, στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου που «άντεξαν»και αντέχουν... Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό! Ηταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς ... και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτό που έγινε ...Η μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα, συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια ,τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας ...με τραγούδια και δάκρυα χιαστή ...

Ευχαριστώ το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη για την υλοποίηση της ιδέας μου ...Τους τρεις μουσικούς που παίξανε κι αυτοί με τη καρδιά τους στη κινούμενη πλατφόρμα του φορτηγού #thomaskontogeorgis #pantelisntzialas #petrosvarthakouris
τον τεχνικό ήχου #zachariasstamoulos και την @toniadrag που κι αυτοί εθελοντικά στήριξαν την κινούμενη συναυλία.

«Απ το δρόμο με αγάπη»
Η Αγάπη η πιο σπουδαία λέξη στην εποχή μας!!!

Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των δικαιούχων της μουσικης, συνεχιζουμε να το διεκδικούμε μέσω του σωματείου μας και άλλων φορέων .Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε! 

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη

Οταν Γραφαμε Αυτο το Τραγουδι Τα πιο ωραια λαϊκα 
Δεν φανταζομασταν αυτη την Πιθανοτητα
Εξω Απο το Μξμ με δεξια κυβερνηση
Το λιγωτερο που μπορω να πω αφου χοροπηδα Κουλης και Μπακογιαννεικο
Ειναι να πληρωσουν με το Επιδομα και οσους εχουν αφησει Απ οξω
Δημιουργους,Μουσικους,Συγγραφεις,Εικαστικους.
Δεν θα δεχτω σχολια που προσβαλλουν την Αλκηστη.
Ο Καθενας ειναι υπευθυνος για τις Πραξεις του.
ΚΟΥΛΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ
*το βιντεο ΜΑΞΙΜΟΥ εξηφανισθη
Η αναμνησις κατεγραφη εν τουτοις.
Στη φωτογραφια οι δυο δημιουργοι ερημην των οποιων
Συνεβη η Δημοσια αυτη #εκτελεση
Σε προσφατη φωτογραφια διεκδικησης πνευματικων δικαιωματων ΕΔΕΜ 
Εξω απο το ΥΠΠΟ
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured