Ο Μίλτος Πασχαλίδης στη "Χώρα Των Αθώων", ένα μελοποιημένο ποίημα του Μάνου Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ακούστε μια καινούρια συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα

news.team
news.team
φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Ένα ποίημα απ' όσα άφησε πίσω του ο Μάνος Ελευθερίου με τίτλο "Στη Χώρα Των Αθώων" μελοποίησε ο Μίλτος Πασχαλίδης, καλώντας έπειτα τον Γιώργο Νταλάρα ώστε να το τραγουδήσουν παρέα. Μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ο Ελευθερίου έγραψε το ποίημα πίσω στο 2015, όταν έμαθε μαζί με το πανελλήνιο για την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα -μια υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη και έβαλε στο λεξιλόγιό μας το μπούλινγκ. Ο ίδιος επικοινώνησε μάλιστα τότε με τον Πασχαλίδη, του το απήγγειλε και του ζήτησε να το μελοποιήσει.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός χρειάστηκε ωστόσο κάποια χρόνια ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στα οποία δυστυχώς χάθηκε και ο Ελευθερίου. Τώρα, το τραγούδι γίνεται προπομπός του νέου του δίσκου, ο οποίος επίσης θα λέγεται Στη Χώρα Των Αθώων και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, θα υπάρχει και limited edition, η οποία θα περιλαμβάνει βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

Με σύνθημα το «Η απόσταση μας ενώνει», το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει την τέχνη στις οθόνες σας, αυτές τις μέρες που «μένουμε

FEATURED TODAY

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Για 3 δεκαετίες πρόσφεραν σφιχτοδεμένες συνθέσεις, συγκίνηση έτη φωτός μακριά από τη μελό, στίχους με πολλαπλές αναγνώσεις και όχι μόνο.

Top
0
Shares
0
Shares