Χάρη στην παρουσία του Gus G. και τη διεθνή φήμη την οποία απόκτησε στο διάστημα που υπήρξε κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, οι Firewind είναι σχήμα αναγνωρίσιμο πλέον ακόμα και από μουσικόφιλους που δεν αρέσκονται στο power metal στυλ το οποίο υπηρετούν.

Το θεσσαλονικιώτικο γκρουπ υπάρχει στα πράγματα από το 1998, εδώ και χρόνια όμως έχει ένα σαφώς πιο διεθνές προφίλ. Γι' αυτό και οι πρόσφατες ανακατατάξεις στη σύνθεσή τους -με την οικειοθελή αποχώρηση τόσο του Μπάμπη Κατσιώνη (Bob Katsionis), όσο και του Γερμανού τραγουδιστή Henning Basse- έγιναν είδηση σε πολλά hard & heavy sites του εξωτερικού.

Τώρα οι Firewind εγκαινιάζουν κι επισήμως μια νέα περίοδο στην ιστορία τους, παρουσιάζοντας το βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο "Rising Fire", πρώτο δείγμα γραφής με τον νέο τους τραγουδιστή Herbie Langhans -μια φωνή γνώριμη στο power metal στερέωμα: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

«Είναι ένα κομμάτι για το πώς να υπερνικάς δυσκολίες και καταστάσεις στις οποίες μπορείς να κολλήσεις», σχολιάζει το γκρουπ, «όλοι έχουμε βρεθεί σε τέτοιες κάποια στιγμή στη ζωή μας».

Το "Rising Fire" προλογίζει ένα νέο άλμπουμ που θα λέγεται Firewind και θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου, από τη Century Media. Στη δισκογραφία της μπάντας θα διαδεχθεί το Immortals του 2017 (Ελλάδα #6, Γερμανία #72): πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Θανάσης Μπόγρης.

{youtube}3iEZGCcy31s{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured