news.team

Η αναστάτωση που έφερε ο κορωνοϊός σε όλη την ήπειρό μας και το κύμα ακύρωσης περιοδειών και συναυλιών, δεν γινόταν βέβαια να αφήσει ανεπηρέαστους τους Planet Of Zeus. Οι οποίοι διέκοψαν αναγκαστικά την τουρνέ τους στην Ευρώπη με τους Kvelertak και τους Blood Command και όδευσαν πίσω στην Αθήνα.

Μόνο που, όπως οι ίδιοι διηγήθηκαν στα social media, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σύγχρονη Οδύσσεια για να το πετύχουν αυτό.

Έχοντας ως σημείο εκκίνησης το Μόναχο, αποφάσισαν ότι έπρεπε να αποφύγουν την επιστροφή μέσω Ιταλίας, που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν η προτιμότερη και γρηγορότερη. Μπήκαν λοιπόν οδικά στην Αυστρία, με στόχο να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη, διασχίζοντας τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Φτάνοντας ωστόσο στα σύνορα της Κροατίας, τους αρνήθηκε η είσοδος παρότι κατέστησαν σαφές στις αρχές ότι δεν επρόκειτο να σταματήσουν πουθενά -αναφέρουν μάλιστα ότι οι τελευταίες έριξαν το φταίξιμο στους Σέρβους (στο ότι δηλαδή εκείνοι είχαν κλείσει τα σύνορα), ενώ αρνήθηκαν να έρθουν σε επαφή με τις ελληνικές πρεσβείες σε Ζάγκρεμπ και Βελιγράδι, όπως ζήτησε (δικαιολογημένα, λέμε κι εμείς) η μπάντα.

Τελικά, οι Planet Of Zeus αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές πρεσβείες της περιοχής, δίχως όμως αποτέλεσμα: απ' ό,τι φαίνεται, οι χώρες των Βαλκανίων ανοιγοκλείνουν εκ περιτροπής τα μεταξύ τους σύνορα, δίχως επίσημες ανακοινώσεις ή κάποιον σαφή προγραμματισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποχρεωθεί τελικά το γκρουπ να επιστρέψει μέσω Ιταλίας, «σε αυτό το σημείο η Οδύσσεια του Ομήρου άρχισε να μοιάζει πια με αστείο για μας», έγραψε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος στο Facebook. Κερασάκι δε στην όλη τούρτα, ότι πολλά από τα ξενοδοχεία τα οποία είχαν ήδη κλείσει ενόψει της ευρωπαϊκής περιοδείας, αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στη μπάντα, παρ' όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη πια την ήπειρο.

{youtube}CfGvtZoDkBk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured