Οδύσσεια για τους Planet Of Zeus, λόγω κορωνοϊού

Η επιστροφή στην Ελλάδα από την ευρωπαϊκή περιοδεία, αποδείχθηκε μια μεγάλη περιπέτεια

news.team
news.team
Η αναστάτωση που έφερε ο κορωνοϊός σε όλη την ήπειρό μας και το κύμα ακύρωσης περιοδειών και συναυλιών, δεν γινόταν βέβαια να αφήσει ανεπηρέαστους τους Planet Of Zeus. Οι οποίοι διέκοψαν αναγκαστικά την τουρνέ τους στην Ευρώπη με τους Kvelertak και τους Blood Command και όδευσαν πίσω στην Αθήνα.

Μόνο που, όπως οι ίδιοι διηγήθηκαν στα social media, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σύγχρονη Οδύσσεια για να το πετύχουν αυτό.

Έχοντας ως σημείο εκκίνησης το Μόναχο, αποφάσισαν ότι έπρεπε να αποφύγουν την επιστροφή μέσω Ιταλίας, που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν η προτιμότερη και γρηγορότερη. Μπήκαν λοιπόν οδικά στην Αυστρία, με στόχο να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη, διασχίζοντας τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Φτάνοντας ωστόσο στα σύνορα της Κροατίας, τους αρνήθηκε η είσοδος παρότι κατέστησαν σαφές στις αρχές ότι δεν επρόκειτο να σταματήσουν πουθενά -αναφέρουν μάλιστα ότι οι τελευταίες έριξαν το φταίξιμο στους Σέρβους (στο ότι δηλαδή εκείνοι είχαν κλείσει τα σύνορα), ενώ αρνήθηκαν να έρθουν σε επαφή με τις ελληνικές πρεσβείες σε Ζάγκρεμπ και Βελιγράδι, όπως ζήτησε (δικαιολογημένα, λέμε κι εμείς) η μπάντα.

Τελικά, οι Planet Of Zeus αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές πρεσβείες της περιοχής, δίχως όμως αποτέλεσμα: απ' ό,τι φαίνεται, οι χώρες των Βαλκανίων ανοιγοκλείνουν εκ περιτροπής τα μεταξύ τους σύνορα, δίχως επίσημες ανακοινώσεις ή κάποιον σαφή προγραμματισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποχρεωθεί τελικά το γκρουπ να επιστρέψει μέσω Ιταλίας, «σε αυτό το σημείο η Οδύσσεια του Ομήρου άρχισε να μοιάζει πια με αστείο για μας», έγραψε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος στο Facebook. Κερασάκι δε στην όλη τούρτα, ότι πολλά από τα ξενοδοχεία τα οποία είχαν ήδη κλείσει ενόψει της ευρωπαϊκής περιοδείας, αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στη μπάντα, παρ' όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη πια την ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O frontman των Arcade Fire ανακοίνωσε τον δεύτερο σόλο δίσκο του. Ακούστε το πρώτο single, "Surrender".

Πάνω από 3 εκατ. μουσικά αναμνηστικά έχουν πωληθεί ανά τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, μέσα από την πλατφόρμα της eBay.

Ακούστε και δείτε το "Monumental" στο οποίο ο μουσικός «πειράζει» τον Ολυμπιακό Ύμνο για τις ανάγκες της ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top