Παρότι η Έρρικα Μπρόγιερ επανεμφανίστηκε στην τελευταία θεατρική σαιζόν, παίζοντας στην παράσταση Η Παριζιάνα που «τρέχει» στο θέατρο Broadway, χρειάστηκε να διακόψει τη συμμετοχή της στις 8 Δεκεμβρίου. Οι λόγοι ήταν δυστυχώς υγείας, καθώς έδινε τη δική της μάχη ενάντια στον καρκίνο, την οποία και έχασε τελικά στα 77 της χρόνια, στο νοσοκομείο Αρεταίειο. Τον θάνατό της ανακοίνωσε στον Τύπο η κόρη της Σάντρα Βουτσά, την οποία απόκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Βουτσά.

Κόρη του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (πραγματικό όνομα: Αριστοτέλης Μαστραπάς), γεννήθηκε στην Αυστρία (απ' όπου ήταν η μητέρα της, Φρειδερίκη Μπρόγιερ) και ήρθε στην Ελλάδα το 1949, όπου σπούδασε χορό και φωνητική μαζί με τη 2 χρόνια μικρότερή της αδερφή Μαργαρίτα. Το 1959, αν και σκέφτονταν να γίνουν αεροσυνοδοί, κάνουν το ντεμπούτο τους στην αθηναϊκή σόου μπιζ ως Έρρικα & Μαργαρίτα Μαστραπά, τραγουδώντας και χορεύοντας σε ένα αμερικάνικο club στη Γλυφάδα. Γρήγορα βρέθηκαν στα περίφημα Αστέρια, δίπλα στον Γιάννη Βογιατζή, και από εκεί στην πρώτη τους κινηματογραφική εμφάνιση, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου Όταν Λείπει η Γάτα (1961). Εκεί, ωστόσο, χρησιμοποίησαν το επώνυμο της μητέρας τους εμφανιζόμενες ως Έρρικα & Μαργαρίτα Μπρόγιερ, όπως θα συστήνονταν έκτοτε, δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση στον κόσμο του παλιού ελληνικού σινεμά.

Το 1961 μπήκαν επίσης και στη δισκογραφία, συνοδεύοντας τον Γιάννη Βογιατζή σε 2 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, το "Αθήνα" και το "Σαν Σφυρίξεις Τρεις Φορές", που είχε ήδη πει η Νάνα Μούσχουρη. Είπαν ωστόσο και πιο pop τραγούδια, συντονιζόμενες στο κλίμα της εποχής, όπως π.χ. το "My Boy Lollipop" το 1964 -διασκευή στο σουξέ της Barbie Gaye (1956)- και το "Μελαγχόλησες", που μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση στο σινεμά θα γίνει το 1972, στην ταινία του Σακελλάριου Η Ρένα Είναι Οφ-Σάιντ. Πέρασαν όμως τότε στην τηλεόραση, στην επιθεωρησιακού χαρακτήρα εκπομπή Χαρούμενη Κυριακή, στην οποία έλεγαν και το τραγούδι των τίτλων "Κυριακάτικο Φεγγάρι". Το 1974 η Μαργαρίτα Μπρόγιερ αρρωσταίνει και, αναρρώνοντας, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά, ανοίγοντας μια μπουτίκ. Το περίφημο δίδυμο τερμάτισε λοιπόν εκεί την πορεία του, ωστόσο η Έρρικα Μπρόγιερ παρέμεινε στην ηθοποιία, εμφανιζόμενη στον κινηματογράφο και στο θέατρο μέχρι το 1999, όταν πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

{youtube}LM3usf6x9D4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured