Οι Αθηναίοι Solarmonkeys εμφανίστηκαν στα πράγματα κατά την τρέχουσα δεκαετία, με το ντεμπούτο τους Payblack (2015) να εκπροσωπεί τις νεο-grunge τάσεις της σύγχρονης alternative παραγωγής.

Έκτοτε, παρότι υπήρχαν πληροφορίες για ηχογραφήσεις κάποιου 2ου άλμπουμ, τους χάσαμε βαθμιαία από το ραντάρ.

Πρόσφατα, όμως, το σχήμα ανέκαμψε, δίνοντας την πρώτη του συναυλία μετά από καιρό στο Temple, στο πλευρό των Godsleep (Μάιος), όπου και παρουσιάστηκαν με νέα σύνθεση, καθώς πλέον συμμετέχει στο μπάσο και στα δεύτερα φωνητικά ο Δημήτρης Κότσης των (ανενεργών, πλέον) Mahakala.

Πλέον, οι Solarmonkeys βρίσκονται καθ' οδόν προς τη δισκογραφική τους επιστροφή. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, έδωσαν αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Sweet Depression", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το ίδιο το συγκρότημα λέει για το "Sweet Depression": «Το τραγούδι αυτό μιλάει για ένα από τα πιο βάναυσα προβλήματα ψυχικής υγείας που κάποιος συναντάει στις σύγχρονες κοινωνίες. Έχοντας υπάρξει δέσμιοι του "τέρατος" της κατάθλιψης και εμείς οι ίδιοι, έχουμε μία και μόνο ευχή: Μακάρι η μουσική και η κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση να μπορεί να είναι η θεραπεία μας, τώρα και για πάντα!».

Το "Sweet Depression" είναι προάγγελος ενός νέου άλμπουμ, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ή για τον τίτλο του. Το γκρουπ αναφέρει πάντως ότι αναμένεται «κάποια στιγμή μέσα στο 2020».

Στο μεταξύ, οι Solarmonkeys θα εμφανιστούν live στο Templefest 2019 (ανήμερα Χριστούγεννα, στο Temple), μαζί με τους The Big Nose Attack, 10 Code και Go. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

{youtube}wCYC9WQqtCg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured