φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Με μια διασκευή στο τραγούδι "Καλύτερα Μια Μαχαιριά" εμπλουτίζει ο Σωκράτης Μάλαμας τον κύκλο Τα Σκέτα, συνεχίζοντας να εξερευνά τις δημιουργίες του Μανώλη Χιώτη: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Η διασκευή ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Η διαφορά, τώρα, είναι ότι ο Μάλαμας δεν τραγουδάει καθόλου, παραχωρώντας τα φωνητικά στον Μανώλη Πάππο.

Το "Καλύτερα Μια Μαχαιριά" γράφτηκε από τον Μανώλη Χιώτη το 1957 σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Στέλιο Καζαντζίδη, σε πλάκα γραμμοφώνου 78 στροφών.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», έχει δηλώσει ο Μάλαμας για τα Σκέτα.

{youtube}SG4Zyb2ODXA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured