news.team

Το φθινόπωρο του 2002, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ξεκινούσε το Gagarin, στο 205 της Λιοσίων, θέλοντας -κατά δήλωσή του- να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ακόμα συναυλιακός χώρος: «Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης "ροκ εν ρολ" - και τον κινηματογράφο».

Κι αυτό που πάνω από όλα πέτυχε την ένωση, ήταν το 1ο Gimme Shelter Film Festival.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος μία ακόμα σαιζόν και συνεχίζει δυναμικά σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, με το ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη για το συγκρότημα Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης (2019, διάρκεια 75 λεπτά).

Το γκρουπ ξεκίνησε το 1974 από 4 φίλους στο Ίλιον της δυτικής Αττικής, αφήνοντας μόλις έναν ομώνυμο του ονόματός τους δίσκο (1976). Στα μετέπειτα χρόνια ωστόσο έγινε συλλεκτικός, ενώ έφτασε να σαμπλαριστεί από τον Jay-Z το 2009, για τη συνεργασία του με τον Kanye West και τη Rihanna "Run This Town" (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #1, Αυστραλία #9, Καναδάς #6, Γερμανία #18), η οποία περιέχει δείγμα από το τραγούδι "Κάποια Μέρα Στην Αθήνα".

Τη βραδιά στο Gagarin θα ανοίξει ένα σύντομο live από τους Otus (21.00). Κατόπιν, στις 21.40, η σκηνοθέτιδα Ηλιάνα Δανέζη θα πει δυο λόγια για την ταινία με τον Θανάση Αλατά από τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης και τη Θέκλα Τσελεπή (ραδιοφωνική παραγωγό Στο Κόκκινο), με συντονιστή της συζήτησης τον Άγγελο Κράλλη των Chickn. Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 22.00.

Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση εδώ).

{youtube}Q57qhKfCUEs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured