φωτογραφία: Δημήτρης Πελέκης

Το Σάββατο που μας πέρασε, 9 Νοεμβρίου, οι Active Member έπαιξαν live στο Piraeus Academy. Κι εκεί ο B.D. Foxmoor αποφάσισε να πει ένα νέο τραγούδι, το οποίο εμπεριείχε οξείες αιχμές στους στίχους:

«Όσους δεν βλέπεις κοντά μας, είναι πονήματα του χθες
Περαστικοί απ' τη μπουζού και τα γαμωμανάδικα
Να καμαρώνεις ήρωές σου που ψείριζαν γριές σπρώχνανε πρέζα και έκλεβαν βενζινάδικα.

Για όσους δεν βλέπεις κοντά μας, παίρνει καιρό δεν είναι εύκολο, τα ρημάδια υπάρχουν σε αφθονία γι’ αυτό σου έστησα μια φάρσα επί σκηνής να το χαρώ
ένα λαρύγγι των μπάτσων να λέει το "Policemania"»

Πληροφορούμενος τα καθέκαστα, ο Βέβηλος θεώρησε ότι στόχος του τραγουδιού ήταν εκείνος και σχολίασε με τη σειρά του εκτενώς, με post στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Όπου αφού ανέφερε ότι ο B.D. Foxmoor είναι «γνωστή καρικατούρα της hip hop σκηνής» και ότι «πάνε χρόνια που γράφει ό,τι να 'ναι», τον κάλεσε να ανοίξουν τις δικογραφίες τους όπου «εμένα μ' έχουν ως κατηγορούμενο κι εσένα ως μηνυτή», συμπληρώνοντας ότι «δεν έσπρωξα ποτέ μου ναρκωτικά και βέβαια δεν ψείριζα γριές» και «κανονίσου λοιπόν να μου έρθουνε μπάτσοι με τις μαλακίες σου και να μου χρεώνουν κι άλλα, μόνο και μόνο επειδή εσύ θίχτηκες που σταμάτησε ο κόσμος να σε ακούει».

Στη συνέχεια, πήγε πίσω στην εποχή των Βαβυλώνα και εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες, γράφοντας ότι «Πρεζάκια αποκαλούσες και τον Πυροβάτη, μέχρι που πέθανε. Τότε ξαφνικά έγινε αδερφός σου... Έσερνες τη μνήμη του από 'δω κι από 'κει βγάζοντας φράγκα που δεν είχες καν το ήθος να τα δώσεις στην οικογένειά του. Ακόμα περιμένουν ένα τηλ σου ή να πληρώσεις την κηδεία του, όπως τους είχες πει (δεν περιμένουν εννοείται)».

Και όσον αφορά το "Policemania" των Βαβυλώνα και τα σχόλια για το λαρύγγι των μπάτσων, ο Βέβηλος απάντησε «κανείς δεν βγαίνει βόλτα μαζί σου στο Πέραμα επειδή σε έχουνε οι μπάτσοι στη χαιρετούρα. θα μου πεις πως τους γνωρίζεις κι αυτούς από τόσους, όπως τον Λαγό. Αλλά εγώ πιστεύω πως το λες το ποίημα σου, τι το γράφεις άλλωστε, τσάμπα;».

Ο B.D. Foxmoor απάντησε κι αυτός στη συνέχεια μέσω Facebook, σε πολύ υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας τον Βέβηλο «βλακάκο» και λέγοντας ότι το επίμαχο τραγούδι στο live των Active Member «είναι γραμμένο για πολλούς, αλλά μάλλον ταυτίστηκες με όλα όσα αναφέρω, ενώ εγώ να σε σκέφτηκα σε 3-4 στίχους από τους 80 που έχει το κομμάτι».

Κι αφού του απευθύνει 11 ερωτήματα, μεταξύ των οποίων «Ποιος σε βάφτισε Βέβηλο και γιατί;», «Ποιος σε μάζεψε στους Βαβυλώνα;», «Ποιο τατουάζ έδειχνες στη φυλακή για να σωθείς από τις δύσκολες;», «Τι έγινε τη μέρα που συναντηθήκατε με τον Πυροβάτη στην ΕΜΙ (λίγες ώρες πριν πεθάνει εννοώ);», έγραψε ότι «άνοιξες το στόμα σου να ξεράσεις λαϊκίστικες μαλακιούλες για τα χαζά που σε πιστεύουν και δεν ξέρουν», αποκαλώντας τον «σκουπίδι» και συμπληρώνοντας ότι «πάντα ψόφαγες για ίντριγκα». Κερασάκι δε στην όλη τούρτα ο επίλογος, με την απίστευτη έκφραση «μωρή μεσοβέζικη τσίμπλα».

Τα γραφόμενα προκάλεσαν διχασμό μεταξύ των πιστών fans των δύο πλευρών, αν και δεν έλειψαν οι φωνές που κριτίκαραν και τους δύο ράπερς για ένα χαμηλό επίπεδο δημόσιου διαλόγου. 

{youtube}coX5W1SGbNg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured