news.team

Οι φίλοι της Σωτηρίας Λεονάρδου ήξεραν ότι πάλευε χρόνια τώρα με μια σπάνια ασθένεια, μα για τους υπόλοιπους η είδηση του θανάτου της ξάφνιασε.

Ηθοποιός και τραγουδίστρια, η Λεονάρδου συνδέθηκε με την περίφημη ταινία του Κώστα Φέρρη Ρεμπέτικο (1983), όπου εμφανίστηκε ερμηνεύοντας το "Καίγομαι Καίγομαι" του Σταύρου Ξαρχάκου, σε στίχους Νίκου Γκάτσου -μια εμβληματική ερμηνεία. Για τον ρόλο της στο φιλμ, μάλιστα, κέρδισε και βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια έπαιξε και σε άλλες ταινίες, λιγότερο προβεβλημένες, π.χ. στις Ανταύγειες Πάθους του Σπύρου Βασιλείου (1985) ή στο Ντανίλο Τρέλες του Σταύρου Τορνέ (1986), ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση (π.χ. Οικογένεια Ζαρντή, 1984). Το διάστημα 1989-1994 μετακόμισε στη Ζιμπάμπουε, στη νότια Αφρική, όπου σύμφωνα με τον Οδηγό Ελληνικής Δισκογραφίας του Πέτρου Δραγουμάνου «έκανε σεμινάρια πάνω στην Αφρικάνικες μουσικές ρίζες και μελέτη του τελετουργικού θεάτρου».

Γυρίζοντας κατόπιν στην Ελλάδα, επέστρεψε στην ηθοποιία παίζοντας στο Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη (1995), ενώ μπήκε δυναμικότερα και στη δισκογραφία, κυκλοφορώντας το προσωπικό άλμπουμ Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου. Πριν μια δεκαετία, επίσης, είχε κάνει αίσθηση με τον δίσκο Sing City, συνεργαζόμενη με τον Βασίλη Γισδάκη και τον Στέλιο Μποτωνάκη.

{youtube}aXJQmTSptCc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured