Παρά τους κατά καιρούς διαξιφισμούς για το «μέχρι πότε» μέτραγαν, κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι Terror X Crew υπήρξαν μία από τις καλύτερες και πιο σημαντικές μπάντες για τα εγχώρια χιπ χοπ πράγματα.

Οι Αρτέμης, Ευθύμης & DJ ALX ξεκίνησαν το 1989 σαν ομάδα γκράφιτι, εξελισσόμενοι ως το 1992 σε χιπ χοπ συγκρότημα -μένοντας μαζί για μια δεκαετία, κατόπιν, ώσπου οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις οδήγησαν σε οριστική διάλυση (2002).

Όπως γνωρίζουν καλά οι fans, το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία δεν έγινε με το θρυλικό άλμπουμ Η Πόλις Εάλω (1997), αλλά είχε συμβεί 2 χρόνια νωρίτερα (1995) με το EP Terror X Crew στο ιστορικό label της Studio II Records.

Τώρα, λοιπόν, ο DJ ALX επανακυκλοφορεί το ΕΡ αυτό με αναβαθμισμένο ηχητικό mastering και την πρόσθεση 2 επιπλέον remix. Η επανέκδοση γίνεται σε μαύρο βινύλιο και σε picture disc και είναι περιορισμένων αντιτύπων. Προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει (εδώ), με στόχο να παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2020. Διατέθηκαν επίσης και τα test pressings του ΕΡ, όμως τα αντίτυπα αυτά έχουν ήδη εξαντληθεί.

Τέλος, στις 27 Οκτωβρίου ο DJ ALX διέθεσε στο YouTube, με τη μέθοδο live streaming, το βίντεο μιας ζωντανής εμφάνισης των Terror X Crew στο Camel Club, στις 28 Φεβρουαρίου 1999 -υπό τον τίτλο Terror X Crew VHS. Η συναυλία εκείνη δόθηκε 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του 2ου τους άλμπουμ Η Γεύση Του Μένους. Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτό το ιστορικό οπτικό υλικό, διατίθεται download link στη μέγιστη δυνατή ποιότητα σε όσους συμμετάσχουν στις προπαραγγελίες των ειδικών επανεκδόσεων της Γεύσης Του Μένους -μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές πατώντας εδώ.

{youtube}o3M2fUAyiW0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured