news.team

Ήταν στις αρχές του τρέχοντα μήνα που ο Νίκος Ιγνατιάδης γιόρτασε τα 50 του χρόνια ως δημιουργός με μια συναυλία στην Αργυρούπολη. Έμελλε όμως να είναι η τελευταία διάκριση στη μακρά αυτή καριέρα: όπως έκανε γνωστό ο διαχειριστής της σελίδας του στο Facebook, ο συνθέτης, πιανίστας και μαέστρος πέθανε -ξαφνικά, καθώς φαίνεται- στα 73 του χρόνια.

Ο Ιγνατιάδης ξεκίνησε ως μουσικός στα τέλη των 1960s και κατά τη δεκαετία του 1970 άρχισε να δρα και ως συνθέτης, αλλά και στιχουργός, συνήθως για λογαριασμό ονομάτων του ελαφρού και ελαφρολαϊκού ρεπερτορίου. Ανάμεσα στις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι το "Είσαι Μια Συνήθεια" που έγραψε για τη Λίτσα Διαμάντη το 1978 (σε στίχους Γιάννη Πάριου), το "Κόκκινο Γαρύφαλλο" που είπαν ντουέτο ο Γιάννης Πάριος με τη Χάρις Αλεξίου το 1985 και το "Ποτέ Ποτέ Ποτέ" -ακόμα μία επιτυχία του Πάριου, την οποία τραγούδησε το 1987 ντουέτο με την Ελένη Δήμου.

Ο Ιγνατιάδης ευτύχησε όμως να βρει και αναγνώριση στο εξωτερικό, είτε στο πλευρό διεθνών Ελλήνων αστέρων (Νάνα Μούσχουρη, Ντέμης Ρούσσος), είτε συνεργαζόμενος με τραγουδιστές σαν τον Charles Aznavour και τον Julio Iglesias. Το 1988 διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο The Olympus Symphony, για το οποίο τιμήθηκε το 1989 από τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Ruud Lubbers.

{youtube}Ym4DW4HXZlI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured