news.team

13 χρόνια συμπλήρωσε φέτος το Μουσικό Χωριό, η διεθνής κοινότητα που γεννήθηκε το 2006 στον Άγιο Λαυρέντιο της Μαγνησίας, στις νότιες πλαγιές του Πηλίου, λειτουργώντας ως πρότυπο μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στον Τύπο τα ιδρυτικά μέλη Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης αποτυπώνουν μία ακόμα επιτυχημένη σαιζόν, στην οποία έγιναν 27 συναυλίες και παραστάσεις και 14 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies.

Όλα αυτά συντόνισαν 23 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, ενώ συνολικά οι (επαγγελματίες ή σπουδαστές) μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ' όλον τον κόσμο που έδωσαν το παρών στον Άγιο Λαυρέντιο, υπολογίζονται σε πάνω από 150. Σημαντικό πλαίσιο στήριξης πρόσφερε και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού, το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού -μάλιστα το Μουσικό Χωριό απευθύνει ιδιαίτερη μνεία στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο «χωρίς τις δημιουργικές παρεμβάσεις και την εμπιστοσύνη του οποίου η υλοποίηση του θεσμού θα ήταν αδύνατη».

Το Μουσικό Χωριό ανανεώνει το ραντεβού στον Άγιο Λαυρέντιο για το καλοκαίρι του 2020 και, μέχρι τότε, μεταφέρεται στην αστική του έδρα, στο Αβγό της Θεσσαλονίκης (Bαλαωρίτου 4, 8ος όροφος). Έχουν ήδη σχεδιαστεί οι πρώτες χειμερινές δράσεις, το πρόγραμμα συναυλιών και εργαστηρίων μπορεί να βρεθεί εδώ.

{youtube}qjc_wPuUw3Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured