Καταχειροκροτήθηκε η Μαρία Φαραντούρη στη Νότια Κορέα

Κατά πώς φαίνεται, το τραγούδι "Το Τρένο Φεύγει Στις Οκτώ" έχει γίνει σουξέ στην Άπω Ανατολή

news.team
news.team
Πολύ θερμή ήταν η υποδοχή που βρήκε η Μαρία Φαραντούρη στη Νότια Κορέα, στην οποία ταξίδεψε για να συμμετάσχει σε δύο μεγάλες συναυλίες για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα -έλαβαν χώρα στις 19 και 22 Σεπτεμβρίου, η πρώτη στο Goyang και η δεύτερη στο Uijeongbu.

Οι συναυλίες μάλιστα αυτές, έδωσαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε κάτι ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας: ότι τα τραγούδια "Το Τρένο Φεύγει Στις Οκτώ" και "Άρνηση (Στο Περιγιάλι Το Κρυφό)", έχουν γίνει σουξέ στην Άπω Ανατολή. Με αποτέλεσμα ο κόσμος να καταχειροκροτήσει τη Φαραντούρη, όταν τα τραγούδησε παρέα με τους Νοτιοκορεάτες ερμηνευτές που έλαβαν μέρος στις συναυλίες.

Και τα δύο τραγούδια είναι εντωμεταξύ συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη (το πρώτο σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και το δεύτερο μελοποίηση σε ποίημα του Γιώργου Σεφέρη), ο οποίος τιμήθηκε σε ειδική τελετή για ό,τι ο Υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας Park Yang-woo περιέγραψε ως «συμβολή στις ειρηνευτικές διαδικασίες μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν παρέστη, έστειλε όμως ειδικά βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top