news.team

Εδρεύοντας σταθερά στη Θεσσαλονίκη, ο Θανάσης Χονδρός και η Αλεξάνδρα Κατσιάνη ευθύνονται για μια πολύ ξεχωριστή παρακαταθήκη δράσεων, με απόλυτα προσωπικό στίγμα στον νεοελληνικό βίο, η οποία συχνά άγγιξε και τη μουσική –με πιο γνωστή «στάση» τις δουλειές του σχήματος Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ.

Τον Νοέμβριο του 2018 τιμήθηκαν στην Αθήνα, σε μια ωραία βραδιά στη γκαλερί ATOPOS CVC, υπό την αιγίδα του προγράμματος #TextMe_Lab το οποίο επιμελείται ο Φιλ Ιερόπουλος και περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια, performances και μικρές εκθέσεις καλλιτεχνών/ιδών και ακαδημαϊκών.

Τώρα, τα όσα έλαβαν χώρα εκεί γίνονται βιβλίο 74 σελίδων, με κείμενα και φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά. Έχει τον τίτλο Για τη Διαύγεια ανάμεσα στη Ταχύτητα και τη Διάρκεια: Ψίχουλα που Πέταξαν πίσω τους ο Θανάσης Χονδρός και η Αλεξάνδρα Κατσιάνη για να Βρουν Το Δρόμο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οἴκοι σε 30 αριθμημένα αντίτυπα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για το πώς θα αποκτήσετε ένα ή να αναζητήσετε τη σελίδα τους στο Facebook (εδώ).

Το βιβλίο περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της τελευταίας μέχρι στιγμής performance του διδύμου Ένα Αλφαβητάρι, η οποία έλαβε χώρα τον Νοέμβριο στην ATOPOS CVC. Υπάρχει επίσης μια πλούσια αναδρομή στην εικαστική διάσταση του έργου τους από την ιστορικό τέχνης Αρετή Λεοπούλου, αλλά και ένα κείμενο του Κωστή Δρυγιανάκη για τη μουσική «γεωγραφία» των πράξεών τους, από το 1981 ως το 2006. Τέλος, το βιβλίο κλείνει με ένα επίμετρο του Φιλ Ιερόπουλου.

Το Avopolis είχε προδημοσιεύσει αποσπάσματα όλων των βασικών κειμένων (συμπεριλαμβανομένης της performance) εδώ, με την ευγενή ασφαλώς άδεια των συντελεστών.

{youtube}-s0FSGTZD9k{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured