news.team

Οι Ναυτία ιδρύθηκαν το 1988 στη Θεσσαλονίκη, από τις στάχτες προγενέστερων punk σχημάτων: ο Βαγγέλης Φιλαΐτης (φωνή/μπάσο) και η Σόνια Βλάχου (τύμπανα/μπάσο) προέρχονταν από τους Αγανακτισμένους Πολίτες, ο Γιάννης "Κάλλιαξ" Ιωαννίδης (κιθάρα/φωνή) από τους Αντίστροφη Μέτρηση, ο Χρήστος Ντάνης (κιθάρα/φωνή) από τους Άρνηση και ο Ντίνος Ζούμπερης (κιθάρα) από τους Αδιέξοδο. 

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων στην Ευρώπη και κάποιες demo κυκλοφορίες, οι Ναυτία έβγαλαν ανεξάρτητα το ντεμπούτο τους Ευρωπαϊκή Αναγέννηση το 1992 (το label τους ονομάστηκε Greek Athanati Levendia Productions!). Ακολούθησε ένα split άλμπουμ με τους Γερμανούς Graue Zellen (The Naytia Kinky Horror Show, 1994), μέχρι όμως να εκδοθεί είχαν διαλυθεί ύστερα από κοινή απόφαση, δίνοντας την τελευταία τους συναυλία στο Βιολογικό της Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 1993).

Τώρα, τα 2 αυτά άλμπουμ επανεκδίδονται από τη Labyrinth Of Thoughts σε ειδική έκδοση 500 αντιτύπων με νέο ηχητικό mastering, συνοδεία 7ιντσου single με 3 ακυκλοφόρητες στούντιο ηχογραφήσεις. Στους συνδέσμους παρακάτω μπορείτε να ακούσετε διαδοχικά τα τραγούδια "Kοινωνία Κωφαλάλων" (από την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση) και "Συνθετική Εμπειρία" (από το The Naytia Kinky Horror Show).

{youtube}2DfAZmVUhgg{/youtube} 

Η Labyrinth Of Thoughts θα παρέχει και 24σελιδο βιβλίο, με πιστή αναπαραγωγή του artwork για το Eυρωπαϊκή Αναγέννηση, τους στίχους όλων των τραγουδιών, αλλά κι ένα εκτενές κείμενο στο οποίο η μπάντα αποπειράται «να τοποθετήσει την ύπαρξη και τη στόχευση της Ναυτίας στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της και να κάνει μέσα από μια αυτοκριτική σκοπιά μια αποτίμηση της συμβολής της στην πιο πολιτικοποιημένη όψη του πανκ ροκ κινήματος στη χώρα». 

Κατόπιν απαίτησης των Ναυτία, η επανέκδοση δεν θα διατεθεί στα δισκοπωλεία. Θα διατεθεί αποκλειστικά μέσω του mail order της Labyrinth Of Thoughts στις 20 Σεπτεμβρίου, με μέρος των εσόδων να πηγαίνει για καλό σκοπό.

{youtube}mbE5r877O9E{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured