search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

Τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, με τις αιτήσεις συμμετοχής να τρέχουν ως τις 30 Ιουνίου

Το Music Showcase of Greece μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και, ύστερα από την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, επιστρέφει και φέτος για 2η φορά -τον Δεκέμβριο, στη Θεσσαλονίκη, από τις 4 ως (και) τις 8 του μήνα, σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης.

Πρόκειται για ένα μουσικό marketplace το οποίο έχει ως στόχο να συστήσει τον σύγχρονο ελληνικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε γνωστούς μουσικούς παραγωγούς του εξωτερικού να ανακαλύψουν δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες της pop, rock, indie, jazz, world, electronica μουσικής. Στην περσινή διοργάνωση 20 εγχώριοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους σε περισσότερους από 3.000 θεατές, αλλά και σε 35 καλεσμένους από τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και τη Δανία.

Οι συμμετέχοντες Έλληνες μουσικοί καλούνται να παρουσιάσουν on stage τη δουλειά τους, έχοντας συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή τους μπροστά στο διεθνές ακροατήριο. Οι παρουσιάσεις συνδυάζονται με b2b συναντήσεις στις οποίες οι καλλιτέχνες συζητούν πιθανές συνεργασίες µε τους ενδιαφερόμενους διεθνείς καλεσμένους, ενώ το φεστιβάλ πλαισιώνεται από συναυλίες, συνέδρια και live sessions.

Οι αιτήσεις για τη φετινή διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει και θα γίνονται δεκτές έως και Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 18.00 το απόγευμα. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, καμία αίτηση συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή. Όλες οι υποψηφιότητες θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.musicshowcase.gr, ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από 3μελή επιτροπή από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων είναι: Δισκογραφία / Σκηνική παρουσία / Τεχνική κατάρτιση / Αυθεντικότητα (μουσική - στίχοι) / Καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής) / Βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) / Εξωστρέφεια μπάντας (ταυτότητα, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).


HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Archive

Έστησαν στο Ηρώδειο ένα αλσύλλιο από λάμπες φθορίου και, εν μέσω αυτού, έδωσαν μια συναυλία…

Motorpsycho: Mας φαίνεται πολύ προβλέψιμο και βαρετό να περιοριστούμε σε ένα συγκεκριμένο είδος...

Είναι από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα του κιθαριστικού ήχου, έχοντας κερδίσει φανατικούς φίλους…

Οι Ghost το διασκεδάζουν, με τη νέα τους κυκλοφορία

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "Kiss Τhe Go-Goat"

Egyptian Lover

Ογκώδης, αγέλαστος και προσηλωμένος στα «ιερά» του βινύλια, έπαιξε με αέρα παλιάς καραβάνας στο Six…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Depeche Mode: This Song Is Not About You

Κάθε φορά που το ακούς θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα: ήσουν Γ’ γυμνασίου και γέμιζες το θρανίο με…

Νοοτροπία και διαφωνία στους λιμένες του indie

Στη σημερινή διάσταση του indie, ο καλλιτέχνης υπάρχει μόνο για τον εαυτό του, δίχως πια να…

Bruce Springsteen: «We Will Take Care Of Our Own»

Εστιάζοντας τα τραγούδια του σε φιγούρες που έτειναν προς το περιθώριο, έγινε ένας από τους…

15 χρόνια για το Funeral των Arcade Fire

Υπήρξε ένας ορμητικός χείμαρρος συναισθηματικής κάθαρσης, αλλά και ένα σοκ για το ανεξάρτητο…