news.team

Όταν άρχισε να ακούγεται για πρώτη φορά το όνομα των Rotting Christ, ήταν σε συνάφεια συνήθως με διάφορα demo, τα οποία τους έθεταν στην grindcore πλευρά των πραγμάτων, στο αθηναϊκό underground των ύστερων 1980s. Ως το πρώτο τους ΕΡ Passage To Arcturo (1991), όμως, το πράγμα είχε πάρει μια σαφή metal χροιά.

Το τι έγινε στη συνέχεια, είναι πια λίγο-πολύ γνωστό ακόμα και σε μουσικόφιλους που δεν έχουν καμία σχέση με το metal. Υπό τη σταθερή ηγεσία του frontman και βασικού εγκεφάλου Σάκη Τόλη, οι Rotting Christ έγιναν ένα σπουδαίο σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη του ακραίου metal, και σήμερα είναι η δημοφιλέστερη ελληνική μπάντα εκτός συνόρων. Τελευταία τους δουλειά είναι το φετινό άλμπουμ The Heretics, για το οποίο θα διαβάσετε κριτική στις σελίδες μας μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

49cc-2.jpg

Η ώρα είχε φτάσει λοιπόν για μια επίσημη βιογραφία, η οποία έλαβε τον πρέποντα τίτλο Non Serviam και έχει ως συν-συγγραφείς τον ίδιο τον Σάκη Τόλη και τον Άγγλο δημοσιογράφο και γνώστη του black metal ήχου, Dayal Patterson. Το βιβλίο κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ, σε μετάφραση του Τάσου Νικογιάννη.

To Non Serviam απλώνεται σε 304 σελίδες και περιλαμβάνει αφηγήσεις πρώην και νυν μελών των Rotting Christ, καθώς και συνεντεύξεις με εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς black metal στερεώματος, ενώ διαθέτει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό -ορισμένες μάλιστα αφηγήσεις, αλλά και κάποιες φωτογραφίες, υπάρχουν αποκλειστικά στην ελληνική έκδοση.

{youtube}yrVv5WCzLCg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured