Αν και άφησαν μόλις 4 δίσκους στη διάρκεια της καριέρας τους, οι Λευκή Συμφωνία έγιναν σημείο αναφοράς για μια εγχώρια rock γενιά, κάτι που φάνηκε και με την πρόσφατη επαναδραστηριοποίηση του γκρουπ (θυμηθείτε πατώντας εδώ μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση που έκαναν με την Πέννυ Γέρου στις σελίδες μας).

Από τους δίσκους εκείνους, ο πιο συζητημένος είναι οι Μυστικοί Κήποι του 1986. Ένα έργο αναφοράς για τη διαμόρφωση των εγχώριων new wave αναζητήσεων και τη σύνδεσή τους με τον ελληνικό στίχο.

Το επιδραστικό αυτό άλμπουμ ξανακυκλοφορεί λοιπόν από τη Labyrinth Of Thoughts, με νέο mastering από τις αναλογικές μπομπίνες (σε επιμέλεια Νίκου Στυλίδη), αλλά και με ανανεωμένο artwork φτιαγμένο από τη Melanie Merges Δημητρίου. Παράλληλα, την ίδια μεταχείρηση λαμβάνει και ένα ακόμα άλμπουμ των Λευκή Συμφωνία, το αρκετά μεταγενέστερο Χρώματα (1996), το οποίο αποτυπώνει μια πιο rock στροφή της μπάντας, με αρκετά progressive στοιχεία.

Και οι δύο επανεκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στις 26 Ιανουαρίου 2019, αποκλειστικά σε βινύλιο 150 γραμμαρίων, περιορισμένων αντιτύπων: οι Μυστικοί Κήποι θα διατεθούν σε 400 αντίτυπα βιολετί χρώματος, ενώ άλλα 400 αντίτυπα θα τυπωθούν και για τα Χρώματα, αυτή τη φορά σε μπλε. Οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει και για τα 2 άλμπουμ.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους fans, ωστόσο, υπάρχει στο bonus υλικό που θα βγει μαζί με τους 2 δίσκους. Στη νέα δηλαδή έκδοση των Μυστικών Κήπων θα υπάρχει το ακυκλοφόρητο τραγούδι "Μελαγχολία", από τα ίδια sessions που έδωσαν το αυθεντικό άλμπουμ. Επιπλέον θα υπάρχουν και 7 ζωντανές ηχογραφήσεις από μια συναυλία των Λευκή Συμφωνία στην πτέρυγα ανηλίκων των φυλακών Κορυδαλλού την Πρωτοχρονιά του 1986, η οποία είχε μάλιστα μεταδοθεί τότε από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Αντίστοιχα, στα Χρώματα θα μπουν τα τραγούδια "Σε Καλώ", "Δεν Θα Έχεις Χαθεί", "Κάτι Πιο Μεγάλο Από Τη Ζωή" και "Ελεύθερη Πτώση Από Τον Ήλιο", όλα από τα sessions τα οποία έδωσαν το αρχικό άλμπουμ πίσω στο 1996.

Η επανέκδοση των 2 δίσκων θα γίνει αφορμή για ένα live πάρτυ με τους Λευκή Συμφωνία, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο An Club των Εξαρχείων. Θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στο ιστορικό club, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

{youtube}HmgJd2N-D_8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured