Η Μαριάννα Τόλη μεσουράνησε στη δεκαετία του 1970 τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως τραγουδίστρια. Πολλές ήταν οι θεατρικές της εμφανίσεις εκείνα τα χρόνια, ενώ υπήρξε και μία από τις τέσσερις φωνές του περίφημου τραγουδιού "Μάθημα Σολφέζ" (δίπλα στον Πασχάλη, στη Μπέσσυ Αργυράκη και στον Robert Williams), με το οποίο διέπρεψε η χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision του 1977, κατακτώντας την 4η θέση. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τότε ήταν ήδη επιτυχημένη ερμηνεύτρια χάρη στο τραγούδι του 1975 "Πάμε Για Δουλειά".

{youtube}iT9UG7zlIus{/youtube}

Η δημοτικότητά της απογειώθηκε περαιτέρω με την τηλεοπτική εκπομπή Μουσικές Μεταμφιέσεις την οποία παρουσίασε στην ΥΕΝΕΔ από το 1978 ως το 1981 σε σκηνοθεσία Μεγακλή Βιντιάδη, αλλά και χάρη στα διαφημιστικά σποτ των υφασμάτων Αιγαίον -με την ατάκα «Μαριάννα, τι γίνεται στο Αιγαίο» να γίνεται ευρέως αναγνωρίσιμο σλόγκαν.

Στη δεκαετία του 1980 εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, παίζοντας στη Γλυκιά Πατρίδα του Μιχάλη Κακογιάννη (1986), ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε μια νέα τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ2, συμπαρουσιάζοντας με τον Βασίλη Τσιβιλίκα το Ο Φίλος Μας Ο ΚΟΚ, που στόχευε στην εξοικείωση των παιδιών με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Έκτοτε την κέρδισε κυρίως το παιδικό θέατρο, διατέλεσε μάλιστα διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2001-2003, ενώ έγραψε παράλληλα και μετάφρασε αρκετά παιδικά βιβλία. Το 2005, πάντως, έκανε και μια εμφάνιση ως guest star στο υπερ-επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη Στο Παρά 5, παίζοντας μια δασκάλα στο επεισόδιο 31.

Η Μαριάννα Τόλη έδινε μακροχρόνια μάχη ενάντια στον καρκίνο, την οποία είχε μεν γνωστοποιήσει, μα κρατούσε γενικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέθανε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, με την είδηση του θανάτου της να γνωστοποιείται από τη στενή της φίλη και γνωστή δημοσιογράφο, Σεμίνα Διγενή.

{youtube}ZJAt3b5NuWE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured