φωτογραφία: Θάλεια Γαλανοπούλου

Με συμπληρωμένα 25 χρόνια ζωής, τα Υπόγεια Ρεύματα είναι ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα της χώρας μας, αλλά και δείγμα μπάντας ικανής να «τραβήξει» κοινό τόσο από τον rock, όσο και από τον έντεχνο χώρο -κάτι που έγινε φανερό ήδη από το 1994, όταν το ντεμπούτο τους Ο Μάγος Κοιτάζει Την Πόλη έκανε αίσθηση και στους μεν, αλλά και στους δε.

Έκτοτε κύλησε βέβαια κάμποσο νερό στο αυλάκι, το ελληνικό rock άκμασε και παρήκμασε και η ίδια η μπάντα γνώρισε αρκετές αλλαγές μελών, ενώ δισκογραφικά στράφηκε πιο έντονα προς τον έντεχνο χώρο, έστω κι αν διατήρησε το ηλεκτρικό της προφίλ. Σήμερα το συγκρότημα λειτουργεί ως τρίο με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή, κιθάρα) να είναι το μόνο αυθεντικό μέλος -τον πλαισιώνουν ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι) και ο Τάσος Πέππας (ντραμς). Τελευταία τους δισκογραφική δουλειά ήταν το ζωντανά ηχογραφημένο Vinyl Is Back Live Sessions Vol. 1 (2017).

Τώρα, τα Υπόγεια Ρεύματα γυρίζουν ξανά σελίδα και επιστρέφουν δισκογραφικά στα singles βινυλίου 45 στροφών: από εδώ και πέρα, δηλαδή, το συγκρότημα θα κυκλοφορεί κάθε νέο του κομμάτι σε συλλεκτικό 7ιντσο δισκάκι και σε ψηφιακή μορφή.

To πρώτο από αυτά τα 45άρια έχει ήδη κυκλοφορήσει (σε παραγωγή του γκρουπ και της Goodheart Productions), περιέχοντας τα τραγούδια "Κάτι" και "Δεν Είναι Αρκετό". Ως promo, λοιπόν, η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το "Δεν Είναι Αρκετό", το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ σκηνοθέτησε ο Πάνος Σκορδάς και έχει ως πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Θεοδώροπουλο. Όσο για το single, βγήκε σε 300 συλλεκτικά αντίτυπα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις συναυλίες των Υπογείων Ρευμάτων. Τα επόμενα ραντεβού με το κοινό μέσα στον Ιούλιο είναι Σάββατο 21 στο γήπεδο Βραχατίου (Κορινθία) και Δευτέρα 23 στο Μέλυδρον της Σύρου, ενώ το Σάββατο 28/7 λαμβάνουν μέρος στο Αναψυκτήριον «Τα Ωραία Εξάρχεια», για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

{youtube}7EcJRrA10do{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured