φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλίδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το Schoolwave Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα με ελεύθερη είσοδο. Η τελευταία του μέρα έπεσε βέβαια πάνω σε μια καλοκαιρινή μπόρα, ωστόσο το κοινό αρνήθηκε να φύγει, δημιουργώντας έτσι «κλίμα» για τα συγκροτήματα που συμμετείχαν.

Πίσω από το φεστιβάλ βρέθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά η Δημιουργική Ομάδα Schooligans, η οποία συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης & Υμηττού, έχοντας ως Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην τελική φάση του φεστιβάλ πήραν μέρος 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη  την Ελλάδα, τα οποία πλαισίωσαν διάσημοι καλεσμένοι: οι Locomondo στις 6/7, οι Naxatras στις 7/7 και οι Suicidal Angels στις 8/7.

Πώς φάνηκε όμως η όλη εμπειρία στους ίδιους της πρωταγωνιστές; Να μερικές δηλώσεις:

«Schoolwave promises, Schoolwave delivers! Ήταν ό,τι περιμέναμε και ακόμα περισσότερα. Αυτό το τριήμερο μάς θύμισε για ποιο λόγο τρέχουμε σαν τρελοί για τη μουσική και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε να το κάνουμε»
Astrarot - Θεσσαλονίκη

«Ποτέ ξανά δεν έχουμε παίξει με τόσο πάθος, αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Νιώσαμε για μια στιγμή σαν να είχαμε ήδη φτάσει στον μακρινό μας στόχο! Χάρη στο Schoolwave, πήραμε μια πρώτη γεύση από το πώς θα είναι όταν θα φτάσουμε εκεί»
Γης Μαδιάμ – Σέρρες

«Επιτέλους ένα live που πάνω στη σκηνή μπορούσαμε να ακούμε όλα τα όργανα και τις φωνές καθαρά!»
Sleeping Bugs – Θεσσαλονίκη
 
«Όλα στο Schoolwave – από τη σκηνή και τα  μηχανήματα μέχρι τους τεχνικούς και τους εθελοντές – οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα: Να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο όπως ακριβώς έχουμε ονειρευτεί. Ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μας μέχρι τώρα – και δεν μιλάμε μόνο σε μουσικό επίπεδο!»
Μυστήριος Τύπος & Θ. Αρλεκίνος – Αθήνα

«Τόσο το live όσο και η εμπειρία του πούλμαν και της κοινής διαμονής με τις άλλες μπάντες, ήταν μια προσομοίωση του μεγάλου tour που θέλουμε κάποτε να ζήσουμε»
Πrisma - Θεσσαλονίκη

«Ξέρουμε ότι αυτό που μας χάρισε το Schoolwave δεν θα το ξαναζήσουμε όσο βρισκόμαστε στην Ελλάδα»
Sewn Mouth - Θεσσαλονίκη

«Είχαμε την ατυχία και την τύχη να παίξουμε την τρίτη μέρα του φεστιβάλ. Ατυχία γιατί ξέσπασε καταιγίδα, τύχη γιατί παίρναμε κουράγιο το ένα συγκρότημα από το άλλο κι όλοι μαζί από αυτό το υπέροχο, βρεγμένο κοινό που δεν έλεγε να φύγει»
Supernova - Αθήνα

{youtube}l3CA30XfE24{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured