35 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μυθικό πάρτυ το οποίο έστησε στην πλαζ της Βουλιαγμένης ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Μια βραδιά που έμεινε σαν ορόσημο για την Αθήνα της δεκαετίας του 1980, μιας εποχής στην οποία άλλαξαν πολλά -η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας εκδόθηκε μάλιστα και σε δίσκο (από τη Lyra, το 1983), αποτυπώνοντας για τις επόμενες γενιές την πιο επιτυχημένη συναυλία που έχει γίνει στην ιστορία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίων, στην οποία και υπάγεται η πλαζ της Βουλιαγμένης, αποφάσισε να τη μετονομάσει σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης» τιμώντας έτσι και την περίσταση, αλλά και τη μνήμη του σπουδαίου τραγουδοποιού.

Θα περίμενε βέβαια κανείς η απόφαση να γίνει δεκτή με χαρά, απ' όλους. Αντ' αυτού, μετατράπηκε σε πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, οδηγώντας σε μια μακροσκελή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βουλιαγμένης, που αντικατόπτρισε τη διαμάχη μεταξύ «λουκιανομάχων» και «λουκιανολατρών».

Την αντιπαράθεση φαίνεται να ξεκίνησε η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόεδρό της μάλιστα, κα. Κλαίρη Σαραντάκου, να τάσσεται με σφοδρότητα ενάντια στην απόφαση. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν και μέλη της τοπικής που δεν τους νοιάζει να δίνουμε ονόματα εμβληματικά της πόλης μας σε συζύγους Συριζαίων» -ατάκα που πέρασε κατόπιν στον τοπικό Τύπο.

Ωστόσο, δεν υπήρξε τελικά ομοφωνία απόψεων στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ορισμένα μέλη βρήκαν καθώς φαίνεται ορθή την απόφαση της μετονομασίας της πλαζ σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης».

Σε κάθε περίπτωση, η μετονομασία στο εξής ισχύει και, με την ευκαιρία, θα γίνει ξανά πάρτυ-συναυλία στην πλαζ της Βουλιαγμένης, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 21.00. Θα τραγουδήσει η κόρη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μαρία Κηλαηδόνη, και ο Δώρος Δημοσθένους, ενώ φιλική συμμετοχή θα πραγματοποιήσει και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

{youtube}NXBg6zv1NkU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured