search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

35 χρόνια πέρασαν από το πάρτυ-ορόσημο που έστησε εκεί ο σπουδαίος τραγουδοποιός, κάποιοι όμως είχαν έντονες αντιρρήσεις για τη μετονομασία...

35 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μυθικό πάρτυ το οποίο έστησε στην πλαζ της Βουλιαγμένης ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Μια βραδιά που έμεινε σαν ορόσημο για την Αθήνα της δεκαετίας του 1980, μιας εποχής στην οποία άλλαξαν πολλά -η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας εκδόθηκε μάλιστα και σε δίσκο (από τη Lyra, το 1983), αποτυπώνοντας για τις επόμενες γενιές την πιο επιτυχημένη συναυλία που έχει γίνει στην ιστορία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίων, στην οποία και υπάγεται η πλαζ της Βουλιαγμένης, αποφάσισε να τη μετονομάσει σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης» τιμώντας έτσι και την περίσταση, αλλά και τη μνήμη του σπουδαίου τραγουδοποιού.Θα περίμενε βέβαια κανείς η απόφαση να γίνει δεκτή με χαρά, απ' όλους. Αντ' αυτού, μετατράπηκε σε πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, οδηγώντας σε μια μακροσκελή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βουλιαγμένης, που αντικατόπτρισε τη διαμάχη μεταξύ «λουκιανομάχων» και «λουκιανολατρών».

Την αντιπαράθεση φαίνεται να ξεκίνησε η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόεδρό της μάλιστα, κα. Κλαίρη Σαραντάκου, να τάσσεται με σφοδρότητα ενάντια στην απόφαση. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν και μέλη της τοπικής που δεν τους νοιάζει να δίνουμε ονόματα εμβληματικά της πόλης μας σε συζύγους Συριζαίων» -ατάκα που πέρασε κατόπιν στον τοπικό Τύπο.

Ωστόσο, δεν υπήρξε τελικά ομοφωνία απόψεων στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ορισμένα μέλη βρήκαν καθώς φαίνεται ορθή την απόφαση της μετονομασίας της πλαζ σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης».

Σε κάθε περίπτωση, η μετονομασία στο εξής ισχύει και, με την ευκαιρία, θα γίνει ξανά πάρτυ-συναυλία στην πλαζ της Βουλιαγμένης, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 21.00. Θα τραγουδήσει η κόρη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μαρία Κηλαηδόνη, και ο Δώρος Δημοσθένους, ενώ φιλική συμμετοχή θα πραγματοποιήσει και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Οι Ghost το διασκεδάζουν, με τη νέα τους κυκλοφορία

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "Kiss Τhe Go-Goat"

Archive

Έστησαν στο Ηρώδειο ένα αλσύλλιο από λάμπες φθορίου και, εν μέσω αυτού, έδωσαν μια συναυλία…

Motorpsycho: Mας φαίνεται πολύ προβλέψιμο και βαρετό να περιοριστούμε σε ένα συγκεκριμένο είδος...

Είναι από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα του κιθαριστικού ήχου, έχοντας κερδίσει φανατικούς φίλους…

Egyptian Lover

Ογκώδης, αγέλαστος και προσηλωμένος στα «ιερά» του βινύλια, έπαιξε με αέρα παλιάς καραβάνας στο Six…

Burger Fest 2019/μέρα 1: Asian Dub Foundation + Kill Emil, Cayetano

Ανάμεσα σε κάθε είδους λαχταριστά burgers και σε κρύες μπύρες, οι Asian Dub Foundation εκτίναξαν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Depeche Mode: This Song Is Not About You

Κάθε φορά που το ακούς θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα: ήσουν Γ’ γυμνασίου και γέμιζες το θρανίο με…

Νοοτροπία και διαφωνία στους λιμένες του indie

Στη σημερινή διάσταση του indie, ο καλλιτέχνης υπάρχει μόνο για τον εαυτό του, δίχως πια να…

Bruce Springsteen: «We Will Take Care Of Our Own»

Εστιάζοντας τα τραγούδια του σε φιγούρες που έτειναν προς το περιθώριο, έγινε ένας από τους…

15 χρόνια για το Funeral των Arcade Fire

Υπήρξε ένας ορμητικός χείμαρρος συναισθηματικής κάθαρσης, αλλά και ένα σοκ για το ανεξάρτητο…