search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

35 χρόνια πέρασαν από το πάρτυ-ορόσημο που έστησε εκεί ο σπουδαίος τραγουδοποιός, κάποιοι όμως είχαν έντονες αντιρρήσεις για τη μετονομασία...

35 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μυθικό πάρτυ το οποίο έστησε στην πλαζ της Βουλιαγμένης ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Μια βραδιά που έμεινε σαν ορόσημο για την Αθήνα της δεκαετίας του 1980, μιας εποχής στην οποία άλλαξαν πολλά -η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας εκδόθηκε μάλιστα και σε δίσκο (από τη Lyra, το 1983), αποτυπώνοντας για τις επόμενες γενιές την πιο επιτυχημένη συναυλία που έχει γίνει στην ιστορία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίων, στην οποία και υπάγεται η πλαζ της Βουλιαγμένης, αποφάσισε να τη μετονομάσει σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης» τιμώντας έτσι και την περίσταση, αλλά και τη μνήμη του σπουδαίου τραγουδοποιού.Θα περίμενε βέβαια κανείς η απόφαση να γίνει δεκτή με χαρά, απ' όλους. Αντ' αυτού, μετατράπηκε σε πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, οδηγώντας σε μια μακροσκελή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βουλιαγμένης, που αντικατόπτρισε τη διαμάχη μεταξύ «λουκιανομάχων» και «λουκιανολατρών».

Την αντιπαράθεση φαίνεται να ξεκίνησε η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόεδρό της μάλιστα, κα. Κλαίρη Σαραντάκου, να τάσσεται με σφοδρότητα ενάντια στην απόφαση. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν και μέλη της τοπικής που δεν τους νοιάζει να δίνουμε ονόματα εμβληματικά της πόλης μας σε συζύγους Συριζαίων» -ατάκα που πέρασε κατόπιν στον τοπικό Τύπο.

Ωστόσο, δεν υπήρξε τελικά ομοφωνία απόψεων στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ορισμένα μέλη βρήκαν καθώς φαίνεται ορθή την απόφαση της μετονομασίας της πλαζ σε «Λουκιανός Κηλαηδόνης».

Σε κάθε περίπτωση, η μετονομασία στο εξής ισχύει και, με την ευκαιρία, θα γίνει ξανά πάρτυ-συναυλία στην πλαζ της Βουλιαγμένης, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 21.00. Θα τραγουδήσει η κόρη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μαρία Κηλαηδόνη, και ο Δώρος Δημοσθένους, ενώ φιλική συμμετοχή θα πραγματοποιήσει και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

O Bruce Springsteen και ο Χάρι Πότερ

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι "I'll Stand By You"

David Toop - Ωκεανός του Ήχου: Αιθέριες Συνομιλίες, Περιβαλλοντικοί Ήχοι και Φανταστικοί Κόσμοι

Ξεκινώντας από το Παρίσι του 1889, όταν ο Claude Debussy πρωτάκουσε παραδοσιακή μουσική από την…

Καρδιακή προσβολή έπαθε ο Peter Murphy των Bauhaus

Οι γιατροί θεωρούν ότι βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου

Ένα θαυμάσιο βιντεοκλίπ από τη Björk

Δείτε το "Losss", από την Ισλανδή σταρ που τέτοιες μέρες πριν 15 χρόνια εμφανίστηκε στην τελετή…

Καινούριο βιντεοκλίπ για τον Kendrick Lamar

Δείτε το "Hair Down", για μια συνεργασία με τον SiR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Roadrunner, roadrunner: 40 χρόνια Φορητής Μουσικής

Τα boomboxes των 1960s άνοιξαν τον δρόμο για την προνομιούχα απομόνωση που συνδέθηκε στα 1980s με…

An Artist Formerly Known As Purple: 35 Χρόνια Υπό Μωβ Βροχή Χωρίς Ομπρέλα

Με το κοντινότερο που έκανε ποτέ σε ροκ μπάντα στο πλάι του, ο Prince μίλησε στο Purple Rain για…