14 επιτυχημένα χρόνια κλείνει φέτος το Schoolwave, ένα φεστιβάλ που πίστεψε στη δυναμική των μαθητικών συγκροτημάτων και επιβεβαιώνει το στίγμα του μέσα από μερικά εντυπωσιακά στατιστικά: 2.250 γκρουπ δήλωσαν συμμετοχή από το 2005 ως και το 2017, 264 πέτυχαν να ανέβουν στη σκηνή, με τις συναυλίες να συγκεντρώνουν ως και 10.000 θεατές ετησίως και τα σχετικά βίντεο στο YouTube να έχουν φτάσει συνολικά γύρω στα 10.000.000 views.

Το φετινό Schoolwave θα διεξαχθεί 6, 7 & 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα με είσοδο ελεύθερη, πάντα ως διοργάνωση της Δημιουργικής Ομάδας Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φέτος δήλωσαν συμμετοχή 108 συγκροτήματα, για τις 24 θέσεις που αντιστοιχούν στο τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Σε πρώτη φάση πέρασαν 75 μαθητικά και φοιτητικά γκρουπ, που τώρα -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- θα περάσουν από ακρόαση ενώπιον κριτικής επιτροπής με επώνυμους της εγχώριας μουσικής πραγματικότητας.

Οι ακροάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (στον Πολυχώρο WE, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη) και θα ολοκληρωθούν Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Απριλίου στην Αθήνα, στο PROVA Music Studio (Κορυτσάς 7, Ταύρος).

Την κριτική επιτροπή αποτελούν φέτος ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), ο Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

Όσο για το ρεπερτόριο; Από όσο μαθαίνουμε θα είναι πολύ ευρύ, καθώς θα ακουστούν από παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια μέχρι και metalcore.
 
{youtube}l3CA30XfE24{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured