Μόλις στα 66 του χρόνια πέθανε πριν λίγες μέρες ο Τάκης Ανδρούτσος, σε νοσοκομείο της Αθήνας, αντιμετωπίζοντας εδώ και κάποια χρόνια προβλήματα υγείας.

Γέννημα-θρέμμα του αθηναϊκού κέντρου, ο Ανδρούτσος είχε μεγάλο πάθος και με την ιστιοπλοΐα, πέραν της μουσικής, διατέλεσε μάλιστα και μέλος του (τότε) Βασιλικού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας.

Μουσικά, ξεκίνησε από τους First, ένα γκρουπ που έπαιζε διασκευές σε James Brown και Otis Redding, το οποίο έκανε εμφανίσεις δίπλα στους Charms και τους Sounds.

Το 1969 βρέθηκε συνιδρυτής στα περίφημα Μπουρμπούλια, με τα οποία ο Διονύσης Σαββόπουλος έφτιαξε το Περιβόλι Του Τρελλού (1970), κάνοντας στη συνέχεια μια σειρά ιστορικών συναυλιών στο Rodeo. Στη συνέχεια βρέθηκε να περιοδεύει με τον Μίκη Θεοδωράκη στη Γαλλία, όπου και του τηλεφώνησε ο παλιός του γείτονας και φίλος Βλάσσης Μπονάτσος, καθώς οι Πελόμα Μποκιού χρειάζονταν κιθαρίστα. Έτσι, ο Ανδρούτσος βρέθηκε στη μπάντα ως βασικός κιθαρίστας (1971), όπου και έμεινε ως το 1973. Μαζί δεν ηχογράφησαν το "Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε", έφτιαξαν όμως τον πρώτο -και ιστορικό, σήμερα- δίσκο Πελόμα Μποκιού, όπου ο Ανδρούτσος συνεισέφερε το πιο γνωστό δικό του τραγούδι, "Κάποιος Πεθαίνει".

59r-2.jpg

Μετά τη διάλυση του γκρουπ ο Ανδρούτσος αναζήτησε την τύχη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά στο Σικάγο, όπου είχε συγγενείς. Εκεί έκανε εμφανίσεις σε ελληνικά μαγαζιά με τον Χάρη Λεμονόπουλο, με τον οποίον κατόπιν άρχισε να γυρνά την Αμερική.

Επιστρέφοντας οριστικά στην Αθήνα, έστησε το δικό του στούντιο στην Πλατεία Αττικής, αλλά κι ένα νέο σχήμα, τον Μεγαβάτη, με τον οποίον έβγαλε ένα άλμπουμ το 2002, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Τελευταία του μουσική εμφάνιση ήταν τον Μάιο του 2011 στο Κύτταρο, στο reunion που έκαναν οι Πελόμα Μποκιού προς τιμήν του Βλάσση Μπονάτσου.

{youtube}Tu1W2ku7t6U{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured