Αναστασία Τουρούτογλου

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 70 του ο Αλέκος Καρακαντάς, στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Οι νεότεροι έμαθαν τον Καρακαντά από την περίφημη ιστορία με τον Eric Clapton στην Ελλάδα: ήταν ο κιθαρίστας των Juniors που τραυματίστηκε στο χέρι κατά το τροχαίο ατύχημα της μπάντας (1965), ωθώντας τη μπάντα να τον αντικαταστήσει με τον Clapton -που τότε βρισκόταν στη χώρα μας- για το διάστημα της ανάρρωσής του.

Ωστόσο ο Καρακαντάς ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα όνομα σε μια παλιά εγχώρια rock ιστορία. Ήταν ένας κιθαρίστας με εντελώς δικό του ήχο: όπως έγραψε και ο Φώντας Τρούσας, στον αποχαιρετισμό του στη Lifo (εδώ), «έστω και μία φορά να τον άκουγες, κόλλαγε στη μνήμη σου για πάντα».

Ο Καρακαντάς ξεκίνησε την καριέρα του στους Bellmonds, που έγιναν λίγο μετά Juniors. Μετά τη διάλυσή του, συμμετείχε στους We Five -μαζί με Μάκη Σαλιάρη και Ντέμη Ρούσσο, μεταξύ άλλων- ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τον βρίσκουμε πια στο Παρίσι, ως κιθαρίστα των Axis, αλλά και σε ηχογραφήσεις του Ρούσσου, όπως και στο (άγνωστο στους περισσότερους) ντεμπούτο του Σταμάτη Σπανουδάκη, Beautiful Lies (1972). Επέστρεψε στην Ελλάδα μια δεκαετία (περίπου) αργότερα και άφησε την κιθάρα, στρεφόμενος προς τα πλήκτρα.

{youtube}knALrFXUnS8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured