Αναστασία Τουρούτογλου

φωτογραφία: Νίκος Παλαιολόγος (2013)

Έχει σπουδάσει Φυσική και Κοινωνική Ανθρωπολογία, συλλέγει κεραμικά και οι φίλοι του ξέρουν πολλά να σας πουν για ...τις μακαρονάδες του! Έχει επίσης υπάρξει συνεργάτης μας, υπογράφοντας κείμενα τόσο για το Avopolis, όσο και για το Sonik.

Περισσότερο όμως απ' όλα, ο Κωστής Δρυγιανάκης είναι γνωστός ως συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής και παραγωγός δίσκων, δραστηριοποιούμενος στον τομέα ήδη από το 1987: στο ολοκαίνουριο μάλιστα Sonik, που αναμένεται αυτές τις μέρες και είναι αφιερωμένο στα εγχώρια μουσικά πράγματα της δεκαετίας του 1980, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε κάτι για εκείνες τις περιπέτειές του στη δισκογραφία.

Για την ώρα, ο Δρυγιανάκης επιστρέφει με ολοκαίνουριο άλμπουμ: τιτλοφορείται Επί Πτερύγων Ανέμων και κυκλοφορεί από τη Granny Records σε CD και σε μόλις 200 αντίτυπα.

Η μουσική του συνεχίζει να ακολουθεί ανορθόδοξες μεθόδους σύνθεσης, εκτέλεσης και ανασύνθεσης -όπως έλεγε κι ένα παλαιότερο δελτίο Τύπου- αξιοποιώντας και τιθασεύοντας την τυχαιότητα και τον αυτοσχεδιασμό. Το νέο ωστόσο άλμπουμ μαθαίνουμε ότι «ξεδιπλώνεται σαν μια υποθετική ταινία, με τα μέρη να εναλλάσσονται εν είδη κινηματογραφικών πλάνων, αλλά με το σενάριο να επαφίεται τελικά στη φαντασία του θεατή».

{youtube}Q1ULmRH8A8E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured