Δελτίο Τύπου

potergeist


Oι Ρotergeist παίρνουν τη σκυτάλη από τους Solarmonkeys- που άνοιξαν τη σειρά των RED BULL UNPLUGGED SESSIONS- και ετοιμάζουν εκπλήξεις, για τις 30 Οκτωβρίου στις 17:30, σε ένα live που οι φίλοι της μπάντας δεν πρέπει να χάσουν. Υπόσχονται μάλιστα δύο απρόσμενες διασκευές ανάμεσα στα δικά τους  αγαπημένα και δημοφιλή κομμάτια.


Σύννεφο από σκόνη, «ηλεκτρισμένη» καταιγίδα, ένας τυφώνας από southernmetalrock. Την ηχητική εμπειρία υπογράφουν οι Potergeist χαράσσοντας πάνω της έντονα τα χαρακτηριστικά τους. ΟιPotergeist έβαζαν μπροστά τις μηχανές στην Αθήνα του 2004 πιάνοντας τους δικούς τους ρυθμούς μέσα στην έξαψη που ζούσε τότε η πόλη. Μέσα σε δυο χρόνια είχαν έτοιμο το  άλμπουμ “Southwards” με σαφείς κατευθύνσεις και δηλωτικό πάνω από όλα το πάθος για τη μουσική. Δεν αργεί και η παγκόσμια κυκλοφορία του “Southwards” από την BurningStarRecords.  Tα «μεταλλικά» southernblues τους απλώνονται στο χάρτη, καθώς το συγκρότημα κυκλοφορεί και παίζει με κάθε ευκαιρία.

Με καινούργια κομμάτια και το υλικό που έχουν ήδη φορτώσει στις αποσκευές, περιοδεύουν το 2008 με τους LuckyFuneral, μια αληθινή όπως λένε “brotherband” και μπαίνουν στο στούντιο πάλι για να ηχογραφήσουν –με δικά τους έξοδα- το “Potergeist” Ep. O ήχος εξελίσσεται, βαθαίνει, σκοτεινιάζει, αφηγείται ακόμη πιο πολλές ιστορίες.Όλα δείχνουν έτοιμα για την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ. Το “Muddy Mermaids” κυκλοφορεί με την Distroball και με την Warner Music ψηφιακά. Ανάμεσα σε εκείνους που γοητεύονται από τη δουλειά τους είναι και ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας, ο οποίος συνεργάζεται με τον AlexS και τον Aσημάκη Ρέπα για την μουσική στην ταινία του “TheRebellionofRedMaria”.  Ποτισμένο από τον ήχο του Αμερικάνικου Νότου το metal –rock τους, τούς οδηγεί στην σκηνή, αυτή τη φορά για να «ανοίξουν» τους θρύλους Lynyrd Skynyrd μπροστά σε ένα κοινό 8000 φανατικών του είδους.


Και τα καλά νέα συνεχίζουν να έρχονται. Μέσα στο 2013 οι Potergeist δίνουν το τρίτο άλμπουμ τους. Το “Swampires” ακούγεται σαν η πιο συναρπαστική δουλειά τους. Στις πληροφορίες που το συνοδεύουν, αναφέρεται ότι η μίξη έγινε στα Ghost Ward Studio από τον David Castillo (Opeth, Katatonia, Amon Amarth, Draconian κ.α.) ενώ το καλλιτεχνικό cover έχει υπογραφή AngryBlue. Το άλμπουμ κερδίζει φίλους σε κριτικούς και κοινό δίνοντας έναν ακόμη λόγο στους Potergeist να απολαύσουν τη διαδρομή που έχουν επιλέξει, έτσι ακριβώς όπως τους αρέσει.

Την Tετάρτη 30 Οκτωβρίου, ώρα 17:30, στο κλείσιμο της ραδιοφωνικής εκπομπής της ClaudiaMatola οι Potergeist (www.potergeist.com) παίζουν live και unplugged στον En Lefko 87.7, στη σειρά των Red Bull Unplugged Sessions. Συντονιστείτε…

Σχετικά με τα Red Bull Unplugged Sessions
Μέσα από το στούντιο του En Lefko 87.7, τα RED BULL UPLUGGED SESSIONS παρουσιάζουν  «unplugged» και ζωντανά τέσσερις από τις πιο εκρηκτικές ανερχόμενες μπάντες της ελληνικής ροκ και ραπ σκηνής οι οποίες δεν θα διστάσουν καθόλου να τραβήξουν τα όργανα από την πρίζα και να αποκαλύψουν στο κοινό, τον άλλο τους – unplugged –εαυτό.
Μείνετε συντονισμένοι στο www.rebull.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured