View More


Αυλαία στο Backstage Film Festival με δωρεάν προβολή: Manchester Keeps on Dancing. Το χρονικό της dance μουσικής και κουλτούρας, από την σκηνή του Σικάγο στα '80s, μέχρι το θρυλικό club Hacienda - ένα must-see film με ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Todd Terry, Andrew Weatherall. Περισσότερα, εδώ.

Προβολή της ταινίας The Great White Silence / soundtrack του ION

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

the-great-white-silence_small

Στις 6 Ιουλίου, στα πλαίσια του 2ου Athens Open Air Festival, θα προβληθεί το βωβό ντοκιµαντέρ σταθµός “The Great White Silence” (1924), το οποίο εξιστορεί µέσα από το φακό του πρωτοπόρου κινηµατογραφιστή Harold Ponting την ιστορία του Terra Nova Expedition, του οποίου ηγήθηκε ο Βρετανός εξερευνητής Robert Falcon Scott.

To ντοκιµαντέρ παρουσιάζει το ταξίδι προς την Ανταρκτική και τον αγώνα του εξερευνητή και του επανδρωµένου πλοίου του, του Terra Nova, να κατακτήσουν τον Νότιο Πόλο, ξεκινώντας από τη στιγµή που το πλοίο σαλπάρει από την Νέα Ζηλανδία για να πλεύσει στο Νότιο Ωκεανό και να φτάσει στο µεγάλο παγωµένο κοµµάτι γης. Ο σκηνοθέτης ακολουθεί τους άντρες της αποστολής καθώς –ασφαλείς στην παγωµένη ακτή του Ross Island– στήνουν το ορμητήριό τους, παίζουν στον ελεύθερο χρόνο µε τους πιγκουίνους, κάνουν σκι ή προετοιµάζουν την πορεία τους προς τον Πόλο. Η ταινία ολοκληρώνεται µε τη σκηνή που δείχνει τους τέσσερις αξιωµατούχους εξερευνητές να ξεκινούν από τη βάση τους για το µεγάλο ταξίδι, προς το κέντρο της Ανταρκτικής, υπενθυµίζοντας έτσι στο θεατή του 1924 την τραγική κατάληξη αυτής της αποστολής: Ο Scott και οι τέσσερις σύντροφοί του δεν επέστρεψαν ποτέ ζωντανοί από τον Νότιο Πόλο.
Ο Scott, ωστόσο, είχε επιλέξει να μην τον συνοδεύσει ο κινηµατογραφιστής Ponting στην πορεία των τεσσάρων εξερευνητών προς το Νότιο Πόλο. Ο Ponting, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφερε κινηµατογραφική µηχανή στην παγωµένη γη, τους ακολούθησε μέχρι ένα σημείο, και μετά παρέµεινε στη βάση της αποστολής και επέζησε, για να επιστρέψει µαζί µε τα φιλμ και τις φωτογραφίες του τελικά στην Αγγλία.

Η ταινία “The Great White Silence” θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην πλατεία Αβησσυνίας και η προβολή της θα ντυθεί μουσικά και ζωντανά από την ambient µουσική, τις minimal ηλεκτρονικές µελωδίες και τα ηχοτοπία του παραγωγού Γιάννη Παπαϊωάννου, που υπογράφει τις προσωπικές του παραγωγές του ως ΙΟΝ.

H προβολή θα ξεκινήσει στις 21:30, η ταινία διαρκεί 110 λεπτά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη μυστήρια κολεκτίβα...

Δείτε το βίντεο με τα αρχικά SP σχεδιασμένα σε ένα χωράφι.

Κι άλλος ένας δίσκος στον οποίο θα βάζει το χέρι του ο Jack Antonoff.

FEATURED TODAY

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (17-23/6) βγάζει το καπέλο στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σηκώνει τη γροθιά της στην Emerald Fennell και μπαίνει In The Mood For Love.

Το 3ο διεθνές conference & showcase festival επιστρέφει στην υβριδική του εκδοχή (22-26/6) και εμείς κάνουμε μια πρώτη διαλογή με τα events που ξεχωρίσαμε.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) συνεχίζει να καταναλώνει ποπ κουλτούρα, λιγότερο λαίμαργα μα πιο ουσιαστικά.
Top