Προβολή της ταινίας The Great White Silence / soundtrack του ION

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

the-great-white-silence_small

Στις 6 Ιουλίου, στα πλαίσια του 2ου Athens Open Air Festival, θα προβληθεί το βωβό ντοκιµαντέρ σταθµός “The Great White Silence” (1924), το οποίο εξιστορεί µέσα από το φακό του πρωτοπόρου κινηµατογραφιστή Harold Ponting την ιστορία του Terra Nova Expedition, του οποίου ηγήθηκε ο Βρετανός εξερευνητής Robert Falcon Scott.

To ντοκιµαντέρ παρουσιάζει το ταξίδι προς την Ανταρκτική και τον αγώνα του εξερευνητή και του επανδρωµένου πλοίου του, του Terra Nova, να κατακτήσουν τον Νότιο Πόλο, ξεκινώντας από τη στιγµή που το πλοίο σαλπάρει από την Νέα Ζηλανδία για να πλεύσει στο Νότιο Ωκεανό και να φτάσει στο µεγάλο παγωµένο κοµµάτι γης. Ο σκηνοθέτης ακολουθεί τους άντρες της αποστολής καθώς –ασφαλείς στην παγωµένη ακτή του Ross Island– στήνουν το ορμητήριό τους, παίζουν στον ελεύθερο χρόνο µε τους πιγκουίνους, κάνουν σκι ή προετοιµάζουν την πορεία τους προς τον Πόλο. Η ταινία ολοκληρώνεται µε τη σκηνή που δείχνει τους τέσσερις αξιωµατούχους εξερευνητές να ξεκινούν από τη βάση τους για το µεγάλο ταξίδι, προς το κέντρο της Ανταρκτικής, υπενθυµίζοντας έτσι στο θεατή του 1924 την τραγική κατάληξη αυτής της αποστολής: Ο Scott και οι τέσσερις σύντροφοί του δεν επέστρεψαν ποτέ ζωντανοί από τον Νότιο Πόλο.
Ο Scott, ωστόσο, είχε επιλέξει να μην τον συνοδεύσει ο κινηµατογραφιστής Ponting στην πορεία των τεσσάρων εξερευνητών προς το Νότιο Πόλο. Ο Ponting, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφερε κινηµατογραφική µηχανή στην παγωµένη γη, τους ακολούθησε μέχρι ένα σημείο, και μετά παρέµεινε στη βάση της αποστολής και επέζησε, για να επιστρέψει µαζί µε τα φιλμ και τις φωτογραφίες του τελικά στην Αγγλία.

Η ταινία “The Great White Silence” θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην πλατεία Αβησσυνίας και η προβολή της θα ντυθεί μουσικά και ζωντανά από την ambient µουσική, τις minimal ηλεκτρονικές µελωδίες και τα ηχοτοπία του παραγωγού Γιάννη Παπαϊωάννου, που υπογράφει τις προσωπικές του παραγωγές του ως ΙΟΝ.

H προβολή θα ξεκινήσει στις 21:30, η ταινία διαρκεί 110 λεπτά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τα εισιτήρια και την προπώληση
Ακούστε πώς έγιναν τα θρυλικά "Δειλινά", για τον κύκλο με Τα Σκέτα

FEATURED TODAY

 

Η δεκαετία του 1980 είναι ξανά «στη μόδα», μαζί και η μουσική της, είτε με διεθνούς εμβέλειας αναβιώσεις των τότε ήχων (το post-punk έρχεται άμεσα κατά ...

Ένα μωσαϊκό της ζωής της, πιασάρικο και ξεσηκωτικό, σχεδόν διονυσιακό, αλλά και πολύ αιχμηρό την ίδια στιγμή για να χαϊδεύει αυτιά, έχοντας επίγνωση ότι το ...
Στο μουσικό συνέδριο Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας, στην ουσιαστική δηλαδή Eurovision των indie της Ευρώπης, φτωχός συγγενής ήταν και πάλι η Ελλάδα.
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…