Δελτίο Τύπου

42424_2low

Με το ντεμπούτο album τους, “How To Be A Child And Win The War”, όχι μόνο απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, αλλά αγαπήθηκαν αμέσως από το ελληνικό κοινό. Στη συνέχεια ήρθαν οι συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου όσοι είχαν την τύχη να τους δουν, μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία. Η αναμονή νέου υλικού υπάρχει εδώ και καιρό και επιτέλους ένα 7ιντσο, προάγγελος του δεύτερου album των Electric Litany που αναμένεται κοντά στο τέλος του 2012.

Οι Electric Litany συνεχίζουν να συνθέτουν, να κάνουν πρόβες, να φτιάχνουν ντέμο και να ζουν σε δημόσιους χώρους συνδυάζοντας την οικονομία με τη γοητεία του λαθραίου και ακολουθώντας μια ιδεολογία που λέει ότι τα δημόσια κτίρια ανήκουν στον κόσμο για να τα χρησιμοποιεί ακόμα και για να γράφει μουσική.  Μετά την εκκλησία που φιλοξένησε τους ίδιους και τις ηχογραφήσεις του πρώτου album, το νέο τους σπίτι ήταν για λίγο διάστημα το κτίριο ενός μεγάλου νεκροταφείου στο Δυτικό Λονδίνο, όπου γράφτηκε το “Enemy”.  Όταν αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, μεταφέρθηκαν σε ένα παλιό εργοστάσιο γλυκών στο Ανατολικό Λονδίνο, μέσα στο οποίο έχτισαν ένα υποτυπώδες σπίτι-στούντιο και εκεί συνέχισαν τις πρόβες και έγραψαν το “Βetrayal Of The Lamenting Circles”.  Oι τελικές ηχογραφήσεις αυτή τη φορά έγιναν απροσδόκητα στην Αθήνα, στο στούντιο του Βασίλη Τερλέγκα, όπου η αισθητική σύνδεση Τερλέγκα-Litany ήταν η κοινή αγάπη τους για την αναλογική ηχογράφηση σε μαγνητική ταινία.

Η ενορχήστρωση και οι στίχοι των δύο κομματιών γεφυρώνουν τον λυρισμό με την ωμότητα και τη δράση. Ταυτόχρονα οι θεματικές τους αναζητούν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική/κοινωνική επανάσταση και σε έρωτα/αγάπη, ξεκινώντας από την ιδέα ότι για να είναι κάποιος ή κάτι επαναστατικό πρέπει να έχει μόνο αγάπη (για την ζωή, τον άνθρωπο...)  Από την άλλη, για να μπορέσει κάποιος να αγαπήσει πραγματικά, να ερωτευτεί, ιδανικό είναι να είναι ελεύθερος.   Ουσιαστικά ο εχθρός (Enemy) είναι όλα αυτά που δεν μας χρειάζονται και στη ουσία μας βλάπτουν και το να αποτιναχτούμε άμεσα από αυτά θα μας χαρίσει μια μέρα που θα μπορούμε να έχουμε και θα χρειαζόμαστε μόνο τους αγαπημένους μας. Το “Βetrayal Of The Lamenting Circles” έχει γραφτεί για όλα αυτά τα σκοτεινά ερωτικά πάθη  που μας θυμίζουν θριαμβευτικά πόσο αδύναμοι  είμαστε μπροστά στον έρωτα, που είναι ό,τι πιο σκοτεινό, δυσνόητο και όμορφο υπάρχει.

Αυτή την εποχή ετοιμάζονται 2 video clip για τα κομμάτια.  Το  video  του “Enemy” γυρίστηκε στη Λευκίμμη (Κέρκυρα) με πρωταγωνιστές κατοίκους του χωριού, σε μια απεικόνιση μιας μελλοντικής και ολίγον συμβολικής αγροτικής επανάστασης με σύμβολο ένα μικρό αγόρι.  Το video για το “Βetrayal Of The Lamenting Circles” θα είναι ένα αχνό όνειρο.

www.electriclitany.com
www.inner-ear.gr                                                                                                    

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured