Δελτίο Τύπου

Cover_Misuse_-_April_

Oι Misuse , η Puzzlemusik , η Spinalonga και το Ginkgo Biloba σας προσκαλούν στο release party του νέου άλμπουμ  των Misuse με τίτλο April.

Το άλμπουμ – που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία την Τετάρτη 16 Νοέμβριου – θα είναι διαθέσιμο στο release party.

Ginkgo Biloba -  Σόλωνος 13621.30

Free entrance/Free Wine

 

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ των Misuse με τίτλο April, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο τους που τους καθιέρωσε.
Live παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει τον Δεκέμβρη στο Bios
Το  cd είναι joint release της Puzzlemusik [www.puzzlemusik.com – το site είναι υπό κατασκευή] και της Spinalonga [www.spinalonga.net]

Το νέο άλμπουμ των Misuse, 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους που κέρδισε ταχύτατα κοινό και κριτικούς περιλαμβάνει 5 οργανικά κομμάτια μεγάλης διάρκειας. Το κάθε κομμάτι είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Η συνολική διάρκεια του άλμπουμ είναι 51 λεπτά.

Για το ντεμπούτο τους ο όρος post-heavy rock, που είχε επιλεγεί τότε, φάνταζε «λίγος» για να περιγράψει τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο των Misuse που εμπλουτίζονταν  από έγχορδα και διάφορα ασυνήθιστα πληκτροφόρα.
Από τότε το συγκρότημα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και έχει απομακρυνθεί αισθητά από το post rock  αφήνοντας τον όρο αυτό ουσιαστικά πίσω του. Ο κιθαριστικός ήχος παραμένει, τα έγχορδα έχουν φύγει, και υπάρχουν πολλά electronica στοιχεία – ως συνθετική αντίληψη και ανάπτυξη περισσότερο παρά ως electronica ήχος αυτός καθ’εαυτός.
Με δυο λόγια οι Misuse έχουν πια τελείως δική τους προσωπικότητα.

Το όμορφο στην περίπτωση των Misuse είναι ότι αυτό έχει επιτευχθεί σταδιακά, με πολλή δουλειά, φαντασία / δημιουργικότητα και ελευθερία σκέψης και δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα συγκεκριμένου και κατασκευασμένου προγραμματισμού ως προς το «προς τα πού» θα «έπρεπε» να κινηθεί ο ήχος τους.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας παρουσιάζουν προς ακρόαση ένα άλμπουμ, που ενώ είναι τελείως διαφορετικό από το ντεμπούτο τους, ταυτόχρονα ακούγεται οικείο. Σέβεται την ροή τους και ενώ σκάει σαν βόμβα στο ηχοσύστημα μας, νιώθουμε ότι αυτή η βόμβα ωστόσο δεν σκάει απρόοπτα και από το πουθενά .
Είναι μάλλον ωρολογιακή …

Οι Misuse είναι ένα πολύ έμπειρο συγκρότημα συναυλιακά , παρόλο που δεν παίζουν λάιβ τόσο συχνά όσο ίσως υπαγορεύει το following που απολαμβάνουν από το κοινό τους.
Αποτελούν εξάλλου πολύ συχνή επιλογή - εγγύηση των διοργανωτών συναυλιών προκειμένου να υποστηριχτεί μια συναυλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει συναυλίες για Piano Magic, A Silver Mt Zion και Mogwai, για να αναφέρουμε μόνο τα πιο πρόσφατα και τα κυριότερα.


H προετοιμασία για τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο στο Unreal studio. Τα sessions ήταν καθημερινά, πολύωρα και εξαντλητικά και διήρκεσαν όλο το καλοκαίρι. Οι μίξεις έγιναν τον Σεπτέμβριο (επίσης στο Unreal) και το mastering έγινε τον Οκτώβριο στη Sweetspot productions από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.
Παραγωγή: Φίλιππος Καπώνης και Misuse. 

Η ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει στο Bios (Πειραιώς 84, Κεραμεικός τηλ: 210-3425335) το Σάββατο  17 Δεκεμβρίου.
Ώρα έναρξης: 22.30        Είσοδος: 6 ευρώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured