Δελτίο Τύπου

 enplw-20

Και αν υπάρχουν δύo – τρείς δίσκοι που χαρακτήρισαν και οριοθέτησαν το ελληνικό ροκ, αυτός είναι σίγουρα ο ένας !

Οι «Εν Πλώ» φτιάχτηκαν το 1985 από τους Ντίνο Σαδίκη και Δήμο Ζαμάνο και έπαιζαν αυτό που ονομάστηκε μετα - πάνκ (post punk) με ελληνικό στίχο βέβαια. Με παραγωγή αισθητά καλύτερη και διαφορετική από τις άλλες εγχώριες, πράγμα φυσικό γιατί έγινε στην Αγγλία, ο ήχος στηριζόταν στις σκληρές κιθάρες και την παθιασμένη ερμηνεία του Σαδίκη, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει. Η μουσική τους με στοιχεία από παράδοση και ρεμπέτικο ήταν περισσότερο ελληνική από αυτή πολλών! Το τότε Lp εκδόθηκε σε 1001 τεμάχια και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο συλλεκτικά κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας.

Η έκδοση της Alltogethernow είναι μία αποθορυβοποιημένη και remastered έκδοση, από τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα, του δίσκου βινυλίου και του 7” single που κυκλοφόρησε αργότερα με το περιοδικό «Στις σκιές του Β 23». Το ένθετο επίσης είναι αναβαθμισμένο με σημειώσεις του Ντίνου Σαδίκη, ενώ στο cd θα περιέχεται και ένα σπάνιο βίντεο των «Εν Πλώ». Στην έκδοση του βινυλίου το 7” single θα περιέχεται ξεχωριστά σαν δώρο. Αργότερα θα εκδοθεί και άλλος ένας δίσκος των «Εν Πλώ» με τα 5 κομμάτια του EP που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ μαζί με live και ακυκλοφόρητα.

Το cd διατίθεται από την Alltogethernow στο το on-line δισκοπωλείο της εταιρίας (www.alltogethernow.gr)  με δυνατότητα αγοράς αλλά και «κατεβάσματος» του δίσκου σε χαμηλή τιμή. Επίσης σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και άλλα συναφή καταστήματα.

Ο δίσκος βινυλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει τον χειμώνα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured