Οι Sensitive Content είναι ένα post-punk/no wave duo και η βάση τους βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Αποτελείται από τον Μάνο Τζαβολάκη (φωνή και διανομή προβλημάτων) και τον Alexandre Moreau (μηχανές και κιθάρα).

Ξεκίνησαν τον συνθετικό τους δρόμο στο τέλος του 2023 με μια κοινή ενέργεια που προέρχεται από την απελπισία που συναντάς στην πορεία της ζωής, την αγάπη που φθείρεται και το μίσος για την περιφρόνηση μιας διαβρωμένης κοινωνίας.

To πιο χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους τους, είναι αναμφίβολα το πρώτο single και video με τίτλο “Ευχή”

Η σύνθεση των τραγουδιών έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με βασικό πυλώνα το punk. Η προσέγγιση τους μινιμαλιστική και στοχεύει επιτόπου στα μούτρα.

Οι δύο μουσικοί επέλεξαν να δημιουργήσουν δύο χαρακτήρες μέσα στο μουσικό τους πλαίσιο, αναπαριστώντας έτσι τον διαχωρισμό της κοινωνίας.

Μπορεί να φαίνονται μακρινές οι δυό τοποθετήσεις αλλά η κοινή γραμμή είναι η απελπισία και η προστασία του εαυτού ως προς την παρανόηση των συναισθημάτων.

The Cop of Love

Ένας τιμωρός όπου ο στόχος του είναι να κυνηγήσει και να δικάσει όποιον δεν πιστεύει στην αγάπη και τον έρωτα. Ανθρώπους που πληγώνουν ανθρώπους χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

The Thief of Hearts

Ένα περιπλανώμενο κτήνος πλέον χωρίς συναισθήματα που κάποτε ερωτεύτηκε, αγάπησε τίμησε τον βωμό αυτό με κάθε του πτυχή.

Πλέον κυνηγά και ‘κλέβει΄ νέες καρδιές που δεν έχουν ζήσει ακόμα την απογοήτευση, με την αυταπάτη πως μία από αυτές μπορεί να αντικαταστήσει την δική του.

Το ντεμπούτο EP τους, Ténèbres Insondables, είναι μία μίξη από απελπιστική παράνοια και σκοτεινού χορευτικού ρυθμού, προερχόμενο από την επίδραση αγαπημένων καλλιτεχνών όπως οι DAF, Public Image Limited, Bauhaus και Ministry, αλλά, πιο σημαντικά, από τις δικές τους εμπειρίες, απορρίπτοντας το κυρίαρχο καθημερινό χάος της καθημερινότητας μέσω ηλεκτρισμού και καλωδίων.

Το EP με τίτλο Ténèbres Insondables κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 14 Ιουνίου.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του ψηφιακού τους EP που θα έχει την μορφή ενός φωτορομάτζου, έχουν προσκαλέσει την Γαλλίδα μουσικό Lila Ehjä για να μοιραστούν την σκηνή σε:

- Αθήνα 20 Ιουνίου, Romantso, Αναξαγόρα 3, Αθήνα 105 52
- Βόλο 21 Ιουνίου, Cafe Santan, Εργατικού Κέντρου 12, Βόλος 382 21
- TBA 22 Ιουνίου
- Λάρισα 23 Ιουνιου, Σκυλοσόφου 3, Λάρισα 412 21

Lila Ehjä / Cold wave (FR)

Οπλισμένη με την κιθάρα και το looper της, η Λίλα αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό σύμπαν όπου το σκοτάδι χορεύει με το κόκκινο φως, πάνω σε ένα υγρό σκηνικό γεμάτο τσιμέντο .

Η μουσική της, που περιγράφει ως “froide wave”, αντλεί τις πηγές της από το post-punk/cold-wave και την industrial μουσική, απελευθερώνοντας τον εαυτό της από τα στερεότυπα.

Το πρώτο της άλμπουμ CLIVOTA κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2024 από τη γαλλική noisy δισκογραφική CROUX records.

Sensitive Content
Spotify
Instagram

Lila Ehjä
Spotify
Instagram

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured