news.team

Πολιτιστικές πρωτοβουλίες επιβάλλεται να υπάρξουν και από τους Δήμους και η Λάρισα κάνει γρήγορα το πρώτο βήμα, σε μια εποχή που οι άνθρωποι που εργάζονται στις τέχνες και τον Πολιτισμό δεν έχουν ενημερωθεί με σαφές πλάνο ως προς το πότε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους (αν θα υπάρχουν και όπως θα υπάρχουν αυτές). Το σύνθημα "support art workers" καλά κρατεί στα προφίλ χιλιάδων ανθρώπων στο Facebook, πάντως. Όπως και να 'χει, πέρα από χρήματα, θα χρειαστούν και ιδέες.

Και πρωτοβουλίες, όπως αυτή της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων, που συναισθανόμενη "την απόγνωση στην οποία βρίσκεται το καλλιτεχνικό δυναμικό λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοιό και την προοπτική της μη πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο", παίρνει την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της πόλης.

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα στους επαγγελματίες του πολιτισμού στη Λάρισα, να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις παραγωγών προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, που θα αξιολογηθούν και θα χρηματοδοτηθούν προκειμένου είτε να πραγματοποιηθούν με μέτρα προστασίας, εφόσον το επιτρέψουν οι γενικότερες αποφάσεις, είτε να μεταδοθούν ψηφιακά. Ο Δήμος δέχεται όλων των ειδών τις εφαρμόσιμες ιδέες.

Ναι, δεν συγκρίνεται η εμπειρία. Ακόμα κι αν λίγοι τυχεροί παρακολουθήσουν -με αποστάσεις- κάποιες εκδηλώσεις - μικρές παραγωγές και οι υπόλοιποι τις δουν από τις οθόνες τους, αυτό δεν συνιστά συναυλιακή εμπειρία, όπως τη γνωρίζουμε.

Όμως, δεν γίνεται να παραλύσουν τα πάντα, όταν λίγο-πολύ ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι υπόθεση ενός-δύο μηνών, αλλά αναμένεται να τραβήξει και να έχει σκαμπανεβάσματα, μέχρι να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να προσαρμοστούμε σε αυτή την περίοδο. Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι του Δήμου Λάρισας, "έτσι, η δημιουργία θα συνεχιστεί και οι καλλιτέχνες θα ανακουφιστούν τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά. Αλλά και οι πολίτες θα απολαύσουν νέα έργα, θα ζήσουν νέες συγκινήσεις".
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured