Ο Δήμος Λάρισας χρηματοδοτεί ιδέες εκδηλώσεων προσαρμοσμένων στη νέα κατάσταση

Η πρώτη δημοτική αρχή που αναζητά λύσεις, ακόμα και σε συναυλίες μικρές που θα μεταδοθούν διαδικτυακά.

news.team
news.team

Πολιτιστικές πρωτοβουλίες επιβάλλεται να υπάρξουν και από τους Δήμους και η Λάρισα κάνει γρήγορα το πρώτο βήμα, σε μια εποχή που οι άνθρωποι που εργάζονται στις τέχνες και τον Πολιτισμό δεν έχουν ενημερωθεί με σαφές πλάνο ως προς το πότε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους (αν θα υπάρχουν και όπως θα υπάρχουν αυτές). Το σύνθημα "support art workers" καλά κρατεί στα προφίλ χιλιάδων ανθρώπων στο Facebook, πάντως. Όπως και να 'χει, πέρα από χρήματα, θα χρειαστούν και ιδέες.

Και πρωτοβουλίες, όπως αυτή της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων, που συναισθανόμενη "την απόγνωση στην οποία βρίσκεται το καλλιτεχνικό δυναμικό λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοιό και την προοπτική της μη πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο", παίρνει την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της πόλης.

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα στους επαγγελματίες του πολιτισμού στη Λάρισα, να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις παραγωγών προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, που θα αξιολογηθούν και θα χρηματοδοτηθούν προκειμένου είτε να πραγματοποιηθούν με μέτρα προστασίας, εφόσον το επιτρέψουν οι γενικότερες αποφάσεις, είτε να μεταδοθούν ψηφιακά. Ο Δήμος δέχεται όλων των ειδών τις εφαρμόσιμες ιδέες.

Ναι, δεν συγκρίνεται η εμπειρία. Ακόμα κι αν λίγοι τυχεροί παρακολουθήσουν -με αποστάσεις- κάποιες εκδηλώσεις - μικρές παραγωγές και οι υπόλοιποι τις δουν από τις οθόνες τους, αυτό δεν συνιστά συναυλιακή εμπειρία, όπως τη γνωρίζουμε.

Όμως, δεν γίνεται να παραλύσουν τα πάντα, όταν λίγο-πολύ ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι υπόθεση ενός-δύο μηνών, αλλά αναμένεται να τραβήξει και να έχει σκαμπανεβάσματα, μέχρι να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να προσαρμοστούμε σε αυτή την περίοδο. Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι του Δήμου Λάρισας, "έτσι, η δημιουργία θα συνεχιστεί και οι καλλιτέχνες θα ανακουφιστούν τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά. Αλλά και οι πολίτες θα απολαύσουν νέα έργα, θα ζήσουν νέες συγκινήσεις".
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

Άλλωστε, με τον Jim Thompson, τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Θα το διαπιστώσετε και με το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και στο οποίο θα βασίζεται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 διεθνή και 3 εγχώρια ονόματα που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της rap.

HOT STORIES

Να και κάτι που δε θα ήθελε να αγοράσει ο David Crosby...

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2010 και έχουμε ήδη το πρώτο δείγμα με το ομώνυμο single.

Ακούστε το "Limit" των Nicolás Jaar και  Dave Harrington.

Top