Ένα μοναδικό δίωρο με τον Κ. Βήτα και 20 μουσικούς στη Στέγη: για πρώτη φορά διαθέσιμο (βίντεο)

Για πρώτη φορά online η συναυλία από 20+ χαρισματικούς μουσικούς

news.team
news.team

Ο Κ. Βήτα, o Κορνήλιος Σελαμσής, το ARTéfacts ensemble, 20 μουσικοί και η Θεοδώρα Μπάκα "συγκατοίκησαν" στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης το 2013 για ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα. Το ARTéfacts Ensemble αντικαθιστά τους υπολογιστές του Κωνσταντίνου Βήτα με τον φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων σε μια γοητευτική επανασύνθεση μιας εικοσάχρονης μουσικής διαδρομής. 

Η σπάνια αυτή συμβίωση αναβιώνεται online και μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ:

Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του Κ. Βήτα, σε μια συναυλία από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν, και το εννοούν. Όταν ο Κ. Βήτα κυκλοφόρησε τις δικές του Transformations, μεταμόρφωσε τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Δέκα χρόνια αργότερα συμβαίνει το ίδιο, αλλά αντιστρόφως: Κάποιοι άλλοι, με παρεμφερείς απόψεις πάνω στην τέχνη των αναδιατυπώσεων, μετασχηματίζουν τις δικές του συνθέσεις. 

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 28-29.09.2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (Σάββατο 24/4). Μάθετε ακόμα πως θα διεκδικήσετε μία από τις 50 κόπιες από το Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter S. Thompson που κληρώνουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ.

Για όσους δε χόρτασαν με τον σωσία του Morrissey, θυμόμαστε 10 μουσικούς που πάτησαν το πόδι τους στο Springfield, για να μπλέξουν συχνά σε περιπέτειες που δεν περίμεναν.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) ρίχνει λίγο ακόμη αλατοπίπερο σε μία άνοστη ζωή.

HOT STORIES

Η παραγωγός θα είναι για λίγους μήνες ακόμη οικοδέσποινα του Future Sounds.

Να και κάτι που δεν περιμέναμε...

Ακούστε το νέο κομμάτι από το soundtrack του anime Yasuke του Netflix που υπογράφει ο Flying Lotus, αλλά και το "Between Memories" με τη Niki Randa.

Top